Slučaj prosvjetne radnice iz Sarajeva: Upalu pluća doktori joj liječili voltarenom, a priča se zavšila ovako…

– Ja sam žena u godinama znate i Auru “znam” odranije. Nekako, kad su mi se nagomilali zdravstveni problemi i kad mi oficijelna medicina više nije imala šta ponuditi, posegnula sam za Aurom. Tamo nalazim gospodina Redžepa Hanića, odlazim kod njega na energoterapiju i evo me, zdrava da zdravija ne mogu biti – započela je svoju ispovijest za Auru Irma D. iz Sarajeva.

Naš je telefonski poziv Irmu zatekao u Neumu gdje trenutno odmara. Nije joj bilo teško odvojiti tridesetak minuta svog vremena da nam ispriča šta joj se sve dešavalo u proteklom periodu.

– Toliko barem dugujem gospodinu Haniću – kaže Irma i nastavlja.

Sve sami stručnjaci i specijalisti, a ja sve bolesnija

– U dvije godine sam imala četiri upale pluća, i petu, zadnju u novembru 2016. godine. Ležala sam na infektivnoj klinici, obavila sve moguće pretrage, a uz pluća, nekako kao usputna dijagnoza, bješe i polip na debelom crijevu. Kolonoskopija, gastroskopija…sto pretraga. Kod jedne doktorice, inače naše najpoznatije stručnjakinje pulmologa, odlazim u nadi da će ona znati šta nije u redu s mojim plućima. Zamislite, ona mi je na temperaturu od 37,5 davala voltaren. Ne bih ni znala da slučajno jedne prilike, tokom davanja injekcije, njen pomoćnik ne reče: pukla vena, treba mi novi voltaren.

– A jedan drugi vrsni specijalista sa Koševa me pitao čime mjerim temperaturu??!!

– Mislim, ja radim u školi i svako odsustvo s nastave se nadoknađuje i nadoknada časova mi je vjerujte teže padala nego bolest.

-A isprobala sam sve moguće da ojačam imunitet, samo još hidžamu nisam. I onda se desio taj neki klik u glavi, nakon što mi se javila i opstipacija, usporen rad crijeva. Totalan debalans organizma. Kako nisam nepismena, isprobala sam sve što i alternativna medicina savjetuje, đumbir i ostalo, ali, tek nakon odlaska kod gospodina Hanića, desit će se pomak – priča Irma.

– Čim mi je dotakao rame, pitao je kakva ti je stolica?

– Tad sam odahnula, znajući da sam na pravom mjestu – prisjeća se Irma svojih prvih terapija kod Hanića, najpoznatijeg energoterapeuta u BiH .

Sjajan dijagnostičar

Inače je energoterapija sve popularniji terapijski model, koji se koristi u mnogim zemljama svijeta za prevenciju ali i rehabilitaciju zdravstvenih poremećaja, umjesto nekih klasičnih medicinskih terapija.

– Ništa od poznatih metoda ne uklanja zdravstvene probleme kao masaža refleksnih zona – kategorično tvrdi Hanić. To dokazuje dokumentacijom brojnih klijenata koji su u njegovoj ordinaciji našli lijek za zdravstvene probleme. Među njima je i Irma.

– Terapije sam počela krajem marta, početkom aprila. Na početku su te masaže bile jako bolne. Sad u njima uživam. Što se tiče cjelokupne situacije, znam da nikad više neću popiti antibiotik. Neću ni ljekare kriviti, već moj loš imunitet. Bila sam živi mrtvac, kroz školsko dvorište kad bih prolazila, tačno bi me bilo sramota. Sad, imam volje da planiram, da živim. Uz sve te probleme mi se javila bila i anksioznost, bila sam dovedena u stanje da ne znam šta da radim, a sad, zahvaljujući energoterapiji, sve je prošlost. Osjećam se odlično – ispričala je Irma.

Komentirajući energoterapiju općenito, naš najpoznatiji energoterapeut za Auru kaže sljedeće:

– Svaka punoljetna osoba zna da život počinje začećem. Nažalost, to je kraj znanja i neznanja kako život funkcioniše. Samim začećem nastaje i naša energija što potvrđuje nauka, da je energija materija koja se transformiše u jednu od energija.

Putevi energije

– Osobina energije je po mnogo čemu jedinstvena. Energija koja se ne može akumulirati i tako materijalizovati, unovčiti, energija koja ima masu (težinu), dok ni jedna druga nema. Da ima masu potvrdio je naučnoistraživački institut u Vašingtonu. Kao dokaz moći osobne energije je to što je neuništiva, a potvrđeno je sa vjeroskog aspekta da je duša vječna a to je osobna energija.

– Ako znamo da postoji, kako nastaje, trebamo znati kako funkcioniše u našem tijelu. Kako svaka energija ima putanju kao električna energija kroz kablove, sunčeva (solarna) kroz svemir, naša osobna kroz tijelo snabdijevajući organe.

– Naučno je dokazano da je energija najefikasnija dok je u energetskoj ravnoteži.  Dok je energetska ravnoteža savršena, savršeno funkcioniše naš organizam bez tegoba i bolesti.

– Narušavanjem energetske ravnoteže zbog načina života, organi počinju slabije raditi kada dolazi do tegoba i bolesti. Da je tako potvrđuje energetska terapija od jednog sata nakon čega se se pacijent osjeća osjetno bolje neovisno kakav je problem imao.

– Sve navedeno potvrđuje moć i važnost osobne energije sa preporukom da je održavate vodeći uredan život. Kada dođe do debalansa, jedini i siguran način energetske ravnoteže je energetska terapija – objašnjava Hanić.

Energoterepija – savršena terapija

I upravo na pijedestal svojih sposobnosti – Redžep Hanić stavlja energoterapiju – terapiju koju je osmislio i do savršenstva doveo još prije tridesetak godina. Lista oboljenja koja se ovom terapijum u Redžepovom centru “Relax” mogu liječiti i  izliječiti i dovesti organizam u zdravo stanje je velika.

– Umjesto nabrajanja, lakše je da kažemo da skoro i ne postoji bolest koja se ovdje ne može liječiti. Evo šta na temu prevencije i samog liječenja – kaže Redžep.

– Znajući da je energetska putanja temelj dobrog zdravlja, te da su svi organi ovisni o toj energiji, može se reći da nema problema ni bolesti koja se ne može zaustaviti, umanjiti, pa i izliječiti. Naravno, ne sa jednim tretmanom. To ovisi o starosnoj dobi, ali i o tome koliko dugo je problem prisutan.

Pojašnjava kako refleksnih zona ima na svim dijelovima tijela. Za jedan sat koliko traje tretman, organizam mu daje odgovor u kakvom stanju se nalazi. Dobije se kompletna zdravstvena dijagnoza koju ne može dati nijedan aparat.

– Većinu vaših simptoma sami morate reći doktoru na osnovu čega on postavlja dijagnozu. Sa energetskim terapijama to nije slučaj. Dovoljno je da na određenim mjestima dodirujem tijelo a ono samo mi daje odgovore. Organizam je savršen  – tvrdi Redžep.

Kad je pacijent nedisciplinovan

– Jedan poznati pravnik došao je prije dvije godine kod mene preko preporuke. Radilo se o problemu srčane nemoći, nije mu bilo ni do čega. Uradili smo dva tretmana i zakazali treći da bi se on javio i rekao da neće doći, da mu je dobro, da se osjeća sjajno i da mu više terapije ne trebaju.

Nakon godinu dana, došao je ponovo. Kaže, u međuvremenu se svašta izdešavalo. Pozlilo mu, završio na Koševu, ugradili mu dva, pa još dva bajpasa. Tada sam mu rekao da mora barem na sedam tretmana doći, a predložio sam mu još četiri. Ipak je to specifičan slučaj. Vidjet ćemo šta će biti, hoće li ovog puta biti odgovormniji prema svom zdravlju – ispričao je Hanić.

Pozitivni rezultati tinkture za oštećen sluh

U nekim od prethodnih brojeva Aure pisali smo o tinkturi za otklanjanje gluhoće koja je bila jedan od noviteta iz sarajevske ordinacije “Relax”. Redžep Hanić, vlasnik ordinacije, iznio je zanimljvu informaciju o uspješnosti tikture.

– Od 146 korisnika, njih 64 ju je nastavilo koristiti s obrazloženjem da imaju određene pomake. Nekima se sluh sekundarno vraćao što je znak da može biti pomaka – kaže Hanić.

Radi se o biljnom sredstvu, tinkturi, bez nuspojava, kojeg mogu koristiti svi. Terapija traje otprilike tridesetak dana, u zavisnosti od oštećenja sluha. Izjutra se ili u  toku dana po jedna kap aplicira što dublje u uho štapićem za uši i to je sve. Jedini uslov je da gluhoća nije urođena, dakle, osobama koje su rođene s gubitom sluha Redžep kaže da ne može garantovati izlječenje.

Gdje je sve učinkovita energetska terapija?

Tretman energoterapijom traje 60 minuta. Njena prednost u odnosu na sve ostale alternativne metode je mnogostruka. U jednom tretmanu od 60 minuta dobijete kompletnu dijagnostičku sliku lošeg zdravlja.

Energetska terapija ima ogroman spektar pomoći. Postizanjem balansa u organizmu efektno se djeluje na:

Sprječavanje moždanog i srčanog udara
Mucanje
Glavobolje
Slaba cirkulacija
Bolovi u leđima, kukovima, koljenima, zglobovima…
Ukočen vrat, reuma, trnjenje ruku i mnogi drugi problemi

Kontakt telefon Redžepa Hanića: 061/148-046.

Za više informacija posjetite i Redžepovu internet stranicu: Relax ordinacija

error: Content is protected !!