Slavni muškarci koje brak apsolutno ne zanima

 

 Al Pacino

Ljubio je mnoge kolegice, a među njima je bila i Diane Keaton, s kojom je glumio u legendarnoj filmskoj trilogiji Kum redatelja Francisa Forda Coppole.


Njihova veza s prekidima je trajala desetak godina. Keaton oduvijek je govorila da brak nije za nju, ali priznala je kako je samo Pacina željela odvesti pred oltar. Postavila mu je konačan brak ili prekid. Glumac se nije želio obvezati na prvu opciju, pa je njihovoj vezi konačno došao kraj nakon završetka snimanja posljednjeg dijela Kuma.

To što nikad nisam bila u braku nije najgora tragedija. Mislim da nisam bila praktična. Imala sam neku ludu ideju o tome što znači biti zaljubljen, a sada vidim šta je zapravo potrebno za uspjeh veze – realna spoznaja da zajedno činite dobar tim. Pacino je bio još manje realističan od mene. Mislim da zapravo i nije bio toliko zainteresovan za nas i vjerujem da dug brak za njega ne bi bio lagan, kazala je glumica koja je Ala nazvala jedinim nedostižnim i neuhvatljivim muškarcem u njenom životu.

Pacino je svoj stav o braku objasnio u jednom intervjuu: “Bio sam u dugim vezama koje su bile poput braka. Žao mi je što to moram reći, ali brak je stanje uma, a ne ugovor. Kada razmišljam o zakonu i braku, zapitam se kako smo policiju upleli u to. Za mene je brak povezan s mojom idejom predanosti, a predanost je stvar emocije”.

Benicio del Toro

Brak nikada nije zanimao ni njegova kolegu, 52-godišnjeg Benicija del Tora. Kada ga je jedan novinar upitao hoće li se ikada oženiti, ovaj iskreni miljenik žena ispalio je kao iz topa: Zašto bih se ženio? Samo zato da se mogu razvesti?

John Cusack

Vjenčani prsten nikad se nije našao ni na ruci 53-godišnjeg Johna Cusacka. “U pet riječi ili manje, recite mi zašto se nikad niste oženili”, upitao je slavnog glumca novinar magazina Elle.

Mogu to reći u sedam riječi: ‘Društvo mi neće govoriti što da radim’, odgovorio mu je Cusack.

Leonardo DiCaprio

I 45-godišnji Leonardo DiCaprio uvijek ima spreman odgovor na pitanje hoće li se ikada oženiti. Ne možete predvidjeti brak. Ne možete ga planirati. Dogodit će se kad se dogodi, kazao je Leonardo u razgovoru za magazin Parade.

Prije nekoliko godina dao je gotovo identičan odgovor jednom drugom mediju: “Brak će se dogoditi kad se dogodi. Gledajte, pustit ću da se stvari odvijaju prirodno”, rekao je.  Korisnici društvenih mreža vole se šaliti na račun Leonardova ljubavnog života pa su tako izračunali da slavni glumac više ne hoda sa djevojkama starijim od 25 godina. Uistinu, popis mlađahnih ljepotica u njegovu životu (uglavnom manekenki) poprilično je dugačak, a svaki put kad se njegova partnerica nađe u drugoj polovici dvadesetih, Leonardo je zamijeni – mlađom.