Slavenka Polojac iz Moslavine, Hrvatska, tumač karti madam Lenorman: Lenorman karte rješavaju životne probleme!

Madam Lenorman bila je omiljena proročica na francuskom dvoru. Pomoću karata otkrivala je tajne ljubavi i predskazivala sudbinu pripadnicima plemstva, savjetujući ih kako da izbjegnu pogrešne odluke i zamke na životnom putu. U serijalu o Lenorman kartama, Slavenka Polojac, tumač Lenorman karti, Aurinim čitateljima predstavlja 36 karti iz Lenorman špila i njihovo značenje.

Gledanje u karte je jedna od najstarijih metoda predviđanja budućnosti, posebno popularna nakon izuma papira i štamparskog stroja koji je 1455. godine izumio Johannes Gutenberg. Karte za gatanje se prvi put pominju 1505. godine.

Lenormand karte su kombinacija karti za igru, ciganskih karti i tarota, nazvane po čuvenoj Marie-Anne-Adelaide Lenormand (1772-1843) poznatoj po tome što je predviđala budućnost francuskim revolucionarima: Marat, Robespierre i St-Just, i dami Josephine de Beauharn, prije nego što je postala Napoleonova žena.

Madam Lenormand razvila je vlastito proricanje uz karte koje je sama napravila i koje su bile veoma popularne u XIX vijeku.

Čuvena proročica Mari An Lenorman, bila je redovan posjetilac zabava koje su se u 19. vijeku organizovale na francuskom dvoru. Bila je vrstan ezoteričar i omiljena proročica među pripadnicima plemstva, a njen život bio je prepun mistike i kontroverzi: prevalila je trnovit put od siromaštva do basnoslovnog bogatstva i napisala mnoge radove na temu ezoterije. Ipak, najčuvenije su ostale njene karte koje je sama oslikala i dala izraditi. U njih je simbolima, utkala mnoge moćne ezoterijske tajne.

Danas, malo je kvalitetnih tumača Lenorman karti, a za Slavenku Polojac, 43-godišnakinju iz Moslavine, ovo su karte koje život znače. U njima, Slavenka može vidjeti apsolutno sve što vas zanima. Za Slavenku u kartama nema tajni, a Aurinim čitateljima, Slavenka će u nekoliko narednih brojeva, pokušati približiti ovaj mistični svijet.

– Špil karata ima 36 kartica, dobila sam ih na poklon. Dosta dugo su mi stajale, dok se ja nisam odlučila više posvetiti učenju tumačenja a ezoterija me privlačila oduvijek. Sama biografija madam Lenormand me oduševila jer njen život ispada van stereotipa onog vremena. Sličan se sličnom raduje, a ja sam i sama takva da živim po samo mojim pravilima – kaže Slavenka.

AURA: Šta se sve može vidjeti iz ovih karti?

– S kartama madame Lenormand, moguće je dobiti upozorenje za nešto što slijedi, a može se zaobići, zatim, tu su konkretni odgovori za ljubav, posao, zdravstvena upozorenja. Vremenski period ako se pokaže to je onda ona najgornja granica, što znači da se to  nešto što pitača zanima, može desiti i prije.

AURA:Kako započeti proricanje?

– Proricanje sudbine pomoću Lenorman karti možete sami izvesti. Karte nalijepite na karton, isijecite i držite na posebnom mjestu, u recimo, nekoj lijepoj vrećici ili kutiji. Za proricanje sudbine, duboko se skoncentrišite na vaš problem, pa potom dobro izmiješajte karte.

Razmišljajući o stvari koja vas interesuje, desnom rukom karte presjeći na tri dijela, pa ih opet sjediniti u cjelinu. Iz špila nasumice izvlačite karte i redajte u četiri reda po osam komada. Na taj način utrošili ste 32 karte, i ostale su vam još četiri. Preostale četiri stavljaju se po jedna, na kraj svakog reda. Potom je potrebno naći ključne karte osobe kojoj se tumači sudbina, ako je u pitanju muškarac onda je to as srce, dok ženu predstavlja dama pik. Sve karte koje se nalaze lijevo od ključne karte upućuju na trenutne probleme, one iznad govore o sadašnjosti, desno je budućnost, a ispod ključne karte prošlost.

Primjera radi, karta “Drvo” ako se nalazi u prvom redu označava rješenje problema, a ako vam se pri redanju karti, ova karta nađe pored karte “Oblak”, onda ukazuje na bolest. Kako god, uzmite špil karata, skoncentrišite se na situaciju koja vas muči i počnite redati karte. Nađite svoju ključnu kartu i onda počnite sa “čitanjem” karti koje se nalaze lijevo, desno, gore i dole od vaše ključne karte. Na početku, možda će vam biti komplikovano, ali nakon što upamtite značenje svake od ovih karti i posebna značenja karti kad se nađu u blizini neke druge karte, sa uživanjem ćete gledati sudbinu i sebi i drugima.

AURA:Koliko dugo se vi “družite” s Lenorman kartama?

– U svijetu ezoterije sam desetak godina. Zadnjih godinu i pol sve posvećenije, jer u tome sam iz dubine duše. Ovo vrijeme do moje 42 godine, nazvala bih fakuletom života.

Za početak cu citirati jednu javnu ličnost, a po meni veoma pametnu ženu: “Oduvijek sam voljela buntovnike i čudake”. E tako i ja. Živim u brdima Moslavine i ispunjava me ova divljina, daleko od civilizacije. Stotinama kilometara su mi daleko pravi prijatelji koji mi žele dobro, kvalitetne osobe po svim kriterijima. Malo ih je, ali ne spadaju u okvire nepisanih balkanskih pravila. I sama sam takva. Borbena lavica. Valjda me zato i fascinirala biografija Madame Lenormand, pa sam se na poseban način povezala s njenim kartama. Posebna privlačnost i energija koju sam osjetila, ne da se opisati. Učila sam relativno brzo, jer ja ovaj dar nemam od rođenja. Nisam vidovita. Samo dobro tumačim i povezujem značenje karata. Dokaz tome su povratne informacije mojih dragih klijenata.

AURA:Kako je sve krenulo?

– Nakon emotivnog kraha, puno meditacije, puno moralne podrške od prijatelja, došlo mi je tako da se ozbiljno posvetim ovom poslu. Moja druga ljubav su kristali. Osim što prekrasno izgledaju, ja mogu reći da su meni u dva navrata i pomogli. Izdvojila bih tigrovo oko i (lavovski) sunčev kamen. Svaki poseban na svoj način ali tigrovo oko – kristal nad kristalima.

Kao tinejdžerica maštala sam o arheologiji, no Bog me usmjerio drugim putem. I sretna sam što je tako. Zahvalna sam Bogu na svemu, na svakom novom danu.

AURA:Po čemu su ove karte posebne?

– Pomoću Lenormand karata “putujemo” kroz vrijeme. Sagledavajući sadašnju situaciju, osvrnut ćemo se na prošlost, vidjeti utjecaje prošlosti na sadašnja događanja (uzroke). Vidjet ćemo šta to predstoji u budućnosti i dati smjernice kako i u kojim vremenskim periodima slijedi rješenje problema.

Madame Lenormand karte otkrivaju mnoge tajne iz područja ljubavi, prijateljstva, sreće, karijere i zdravlja. Osim toga, dobit ćete savjete kako izbjeći vlastite pogreške i zamke. Karte se konsultiraju uglavnom zbog vlastite kreativne znatiželje,

AURA:Imate li neki primjer iz prakse u kojem su ove karte nekome pomogle?

– Primjera iz prakse imam ali bih izdvojila sudski spor moje prijateljice koju smatram mojom karmičkom sestrom. Inače ne volim čuti od pitača cijelu povijest pa ići gledati, jer onda ne pričaju karte nego je pitač sam ispričao priču, a to onda ne možemo nazvati predviđanje. Naime, dok sam miješala karte, njeno pitanje je bilo ishod sudskog spora, gdje je ona okrivljena. Kriva da s pravne strane, ali sa strane istine, samo se branila riječima, mada malo žustrijim rječnikom. Karte su pokazale njenog odvjetnika, koji je pravnik za kojega nema premca, i to sam joj rekla, zatim stres veliki njoj, puno uvreda koje neće moći dokazati, policiju, ali ishod dobar jer će druga strana na samom suđenju pasti u laži i na običnoj gluposti i zaplesti se u vlastitim lažima.

Lenormand karte, koje danas poznajemo, nacrtane su 1828. godine prema uputama Marie Anne Lenormand. Tada su postojale 52 karte, a oko 1840. godine njihov broj je smanjen na 36. Pretpostavlja se da je to učinila upravo Marie Anne Lenormand, žena nadnaravnih sposobnosti, duboke intuicije i znanja o psihologiji čovjeka. Lenormand karte nastale su kombinacijom francuskih igraćih karata starih simbola.

– I gledam ja u karte i ne vjerujem što vidim, jer i ja nisam vjerovala da će ovo ići u njenu korist pravno gledajući. Rekla sam joj što vidim i poslala tigrovo oko, kristal, da se malo umiri. Epilog suđenja je da dotične gospođe koje su je dovele pred lice pravde, nisu se držale iste priče i kako su karte i pokazale, pale su na gluposti. Istina je izašla na svoje, a moja karmička sestra je odahnula, a i ja naravno, skupa s  njom. Ljudi koje ne poznajem osobno, javljaju mi povratne informacije kako su moje karte bile u pravu. To mi je posebno drago jer sa svima se trudim postaviti prijateljski, opušten odnos.

AURA: Šta Vam je potrebno da bi nekome gledali u karte, ime, datum…?

– Ne, ništa od toga, samo karte. Kada me netko kontaktira prvi put, ne treba mi datum rođenja, sama intuicija radi svoje, te da se osoba s druge strane baš skoncentrira na određeno pitanje. Dok ja miješam karte dovoljno je da me se zaustavi, zatim ima tu više slaganja karata, ovisno o pitanju koje pitača zanima. Ako recimo, pitača zanimaju misli i namjere određene osobe isto je moguće dati tumačenje, samo da se tog časa dok ja miješam karte, misli na tu određenu osobu.

 Tumačenje karti

  1. Konjanik – sretna karta, najavljuje vam lijepo iznenađenje ili novi početak.
  2. Djetelina – predstavlja sreću, napredak, ozdravljenje. Ukoliko je pored nje sa desne strane karta “oblak”, upućuje na veliku sreću.
  3. Brod – predskazuje putovanje ili iznenadan događaj. Ukoliko se nalazi pored karte “ključ”, nagovještava povoljno rješenje.
  4. Kuća – predstavlja sigurnost, a ako se nalazi pored vaše ključne karte, govori o situaciji u kući.
  5. Drvo – ako je ova karta prva u bilo kojem redu, problem će se riješiti u roku od najdulje godinu dana, a ako stoji pored karte “oblak”, ukazuje na bolest.
  6. Oblak – negativna karta koja govori o nevoljama, bolestima, teškoćama. Ako se nalazi pored karte “kosa”, upozorava na iznenadnu opasnost.
  7. Zmija – upozorava na razočarenja, prevare, laži… Uglavnom označava žensku osobu koja donosi nevolje, a ako vam je pri slaganju karata, stala pored karte “oblak”, upozorava na opasnost od kriminalca.
  8. Kovčeg – bolest, gubitak, nepovoljne vijesti. Međutim, ako je pored “konjanika 2”, najavljuje dobre vijesti, novi početak.

U narednim nastavcima objavit ćemo i ostatak tumačenja za karte, te mnoštvo zanimljivih činjenica o Lenormand kartama iz Slavenine bogate karijere.

Slavenku možete kontaktirati na mail: [email protected]

Komentari

komentara

error: Content is protected !!