Slatko osvježenje: Ledene kocke s breskvama

Podloga
keks, po izboru (petit, plazma, piškote – količina zavisi od dimenzija tepsije).
Žele od bresaka

1 l vode
10 kašika šećera
oko 600 grama bresaka
3 pudinga od vanile.
Krema

300 ml slatke pavlake
200 ml kisele pavlake
4 kašike šećera
jedna kesica vanilin šećer
još 2 reda keksa.
Priprema
Od litre vode odvojiti koliko je potrebno da se razmute puding i šećer. Ostalo staviti da prokuha i onda dodati breskve isječene na sitne komade. U to dodati razmućen puding i šećer. Vruće preliti preko reda keksa, a keks poslažite u dublju tepsiju ili kalup, dimenzija cca 25 x 25 cm. Keks nije potrebno da se umače u mlijeko, jer će omekšati od vrućeg želea. Keks neka bude po vašem izboru.

Umutiti slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom pa dodati kiselu pavlaku. Na još vruć žele poredati opet red keksa (ni njega nije potrebno natapati) i preko keksa nanijeti kremu od pavlake. Odozgo možete nasjeckati, narendati breskve ili možda posuti čokoladom, mrvicama ili nečim sličnim, šta volite.

Komentari

komentara