Slatko od višanja – spas za srce i kosti

Slatko od višanja nije samo ukusna poslastica nego i podrška srcu, a također i zaštita od artritisa i gihta. 

Povećanom upotrebom višanja u bilo kom obliku – svježe, smrznute, sušene, kao sok, kompot ili džem – smanjuje se rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim snižavanja nivoa holesterola u krvi i ublažavanja upalnih procesa, ove ukusne bobice uklanjaju višak masnoće iz organizma i oslobađaju od suvišnih kilograma.

Višnja sadrži moćne antioksidanse atocijanine, koji joj daju jarku, bogatu, crvenobordo boju. Upravo ova materija doprinosi boljem radu i zaštiti srca te smanjenju bola uslijed artritisa i gihta, zaključuju ruski kardiolozi. Zato, ako planirate napraviti zimnicu od ove voćke – učinit ćete pravu stvar.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!