SLATKI SPOJ ZA ZDRAVU ŠTITNJAČU I JAK IMUNITET

Zamislite s kojom lakoćom možete napraviti prirodni sirup za štitnjaču i imunitet, a potrebna su vam samo dva sastojka koje ima svako kućanstvo! Riječ je o zelenom orahu i medu, a skupa čine vrlo jak i moćan spoj koji koristi zdravlju!

Zeleni mladi orah sadrži vitamin C u sebi, a kada mu se doda med, to postaje odličan spoj koji pomaže očuvanju štitnjače, želuca, jetre, krvi, grla, pa i disajnih puteva.

Učestalim konzumiranjem ovog prirodnog sirupa zasigurno ćete ojačati imunitet, smanjiti menstrualne bolove, ali i uravnotežiti prekomjernu pretilost. Odličan je i za osobe koji imaju probleme s anemijom, manjkom željeza,  i koncentracijom.

 Priprema sirupa od zelenih oraha i meda

 Sastojci:

1) kilogram meda

2) četrdeset zelenih oraha

Potrebno je mlade zelene orahe osušiti i oprati, a potom ih narezati na pola, ili četvrtinu. Sve narezane orahe staviti u običnu staklenu teglu, te ih preliti medom.  Nakon toga, ostaviti teglu zatvorenu četrdeset dana u prostoriji u koju dopire svjetlost. Možete proteresti teglu dva puta tjedno. Ni slučajno otvarati teglu. Poslije navedenog perioda primijetit ćete da je mješavina postala tamni sirup, jer su orasi otpustili svoj sok u med. Možete slobodno izvaditi orahe iz tegle, a sirup je u potpunosti završen. Preporučuje se čuvanje sirupa na hladnom i mračnom mjestu.

Kozumacija sirupa:

1 kašika svako jutro, natašte

 

error: Content is protected !!