Slatki biznis Bakire Klačar Arnaut iz Sarajeva: PRESLATKE ČOKOLADICE

Pogledajte neobične ukrašene čokoladice koje su djelo ruku i kreativnosti ove 28 – godišnje Sarajke bez zaposlenja

Sarajka Bakira Klačar Arnaut jedna je od brojnih bh. građanki koja je, uprkos svom obrazovanju, zbog inertnosti društva, ostala bez željno čekanog radnog mjesta u okviru kojeg bi mogla obezbjeđivati sredstva za vlastitu egzistenciju. Uvidjevši da od čekanja nema nikakve koristi, otisnula se u samostalni biznis. Ova sretno udata žena i majka sedmomjesečnog sina, bavi se slatkim biznisom – pravi čokoladice sa natpisom i slikama po želji kupaca. Sve to prodaje i potencijalne kupce animira preko društvenih mreža.

–         Pored brojnih kućanskih obaveza i obaveza oko djeteta odlučila sam da u svom slobodnom vremenu uradim nešto konkretno, te na neki način počnem ostvarivati zaradu koja mi pomaže da prehranim sebe i svoju porodicu – kaže Bakira Klačar Arnaut.

U ovom slatkom i kreativnom poslu, kaže, naprosto uživa, sretna je jer se odvažila i smatra kako privatni biznis može razvijati svako ko to zaista želi i odluči. O konkurenciji ne razmišlja.

–         Ali, svakodnevno smišljam „cake“ da budem kreativnija, bolja, uspješnija, interesntnija, tako da sam pored malih počela praviti i velike čokolade, a prateći rad drugih kreativaca i lebdeće šolje.

Svakodnevno se povećava rijeka onih koji od Bakire, za svaku svečarsku priliku, naručuju njene proizvode. Kako se radi o kućnoj radinosti nije se opredijelila  samo za jedan proizvod već pokušava ispuniti svaku želju potencijalnim kupcima koji sa njenim slatkišima žele počastiti ili iznenaditi svoje najmilije.

Iako njen „slatki posao“ iziskuje dosta rada i truda, bakira ga obavlja s ljubavlju. Prosto uživa radeći i smišljajući dizajne, stihove ili neobične čestitke za porodične, ljubavne i ostale svečanosti.

 E. Mu.

Komentari

komentara