Slani cinabonn je idealan za doručak ili predjelo

Potrebni sastojci:

1 jaje,
1 kašika vode,
1 list smrznutog lisnatog tijesta
50g rendang parmezana (ili nekog drugog sira po želji),
Malo bibera,
8 listova šunke.

Priprema:

Korak 1: Oklagijom razvucite lisnato tijesto da bude otprilike dimenzija 25x35cm. Isijecite ga po dužini na pola. Mješavinom 1 kašike vode i 1 jajeta, koristeći četkicu, premažite obje polovine.
Korak 2: Pospite parmezan pomiješan sa biberom po jednoj polovini, pa preko poredajte listove šunke. Drugu polovinu prebacite preko, tako da strana premazana jajetom bude na dole. Oklagijom pređite preko da se dvije polovine tijesta spoje.
Korak 3: Urolajte s jedne strane na drugu (po dužini). Isjeckajte urolano tijesto na manje kriške i dobićete pužiće. Poredajte ih na papir za pečenje, pa ih premažite mješavinom jajeta i vode, pospite parmezanom i ubacite u rernu. Pecite ih 12-14min na 200 stepeni.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!