Slana i topla voda liječi grlobolju

Doba je godine u kojem su prehlade normalna pojava, a grlobolja je čest pratitelj ove “naporne” bolesti. Ona može biti prvi signal gripe ili znak početka neke ozbiljne bolesti. Zbog toga je važno znati kako na pravilan način otkloniti bol u grlu i olakšati si bez primjene antibiotika, ali to je moguće samo ako je u pitanju bakterijska upala grla. Pomoć možete potražiti u domaćim pripravcima savjetuje dr. Jeffrey Linder iz Bostona.

Grgljanje slane tople vode: Nekoliko istraživanja došlo je do saznanja kako grgljanje slane vode nekoliko puta na dan može smanjiti otekline na grlu i omekšati sluz, što pomaže izbacivanju iste a i bakterija.

Korištenje pastila: Njima stimulirate proizvodnju sline, što će učini grlo vlažnim pa će vam samim time biti lakše gutati. Da biste pojačali djelovanje, odaberite one s efektom “hlađenja”.

Sirupi protiv kašlja: Ako vas i ne muči kašalj, sirupi protiv njega mogu ublažiti osjetljivost grla. Baš poput pastila i oni mogu omogućiti trenutno olakšanje.

Tekućina: Piti tekućinu je iznimno važno tokom bilo koje bolesti, a osobito ako vam je grlo iziritirano ili upaljeno. Voda ili topli čaj olačati će organizam i pružiti zaštitu od upala.

Pileća juha: Osim što je ona stari lijek za skoro sve bolesti, znastvenici su otkrili da sastojci pileće juhe djeluju antibakterijski, osim toga povećava tjelesnu temperaturu i ublažuje bolove.

Kao i za svaku drugu bolest, odmor je od presudne važnosti.