Slađana Velkov: Čovjek nije mesojed, ne rađa se sa šerpama, noževima, puškama!

sladjana velkov
O Slađani Velkov, doktorici opšte prakse koja od 2006. godine živi i radi u Istočnoj provinciji Kraljevine Saudijske Arabije gdje drži izuzetno posjećena i cijenjena predavanja o alternativnoj medicini – već smo pisali.
Dr. Velkov je širom svijeta poznata osoba koja uživa “razbijati mitove”, a njeni pristupi liječenju su veoma jednostavni. Danas, u 21. stoljeću, eri revolucije i usavršavanju medicine, dr. Velkov ukazuje na skoro zaboravljeni put kojim su hodili naši preci i bili zdraviji kudikamo od nas. Mi naravno živimo u posve drugačijim uvjetima i vremenu ali, zdravlje nije misaona imenica. Nije nedostupno – moto je dr. Velkov.
S Aurinim je čitateljima doktorica Velkov u više navrata dijelila svoje znanje o zdravlju; tako smo otkrili kako nastaju bolesti, kako je i koliko svakom čovjeku važna sunčeva svjetlost, a vakcine štetne; upoznali smo se s dobrobitima sirove hrane i štetom koju nam prouzrokuje kuhana hrana…
Za naše čitatelje, ovog puta izdvajamo gledište dr. Velkov o tome zašto u ljudskoj prirodi nije mesožderstvo.
“Najneprirodnije za čovjeka je da ubija i jede dijelove drugih živih bića. Čovjek po prirodi nije mesojed. Nema kiselinu za varenje mesa i ima duga crijeva kao biljojedi pa se meso raspada u i zadržava u crijevima i do tri dana i izaziva rak i druge bolesti.
Za lava je prirodno da ubija svoj plijen je je on mesožder, brz je pa može uhvatiti antilopu u trku, ima kandže i oštre zube pa može kidati meso.
Zamislite da skočite na kravu i odgrizete parče mesa. Nemoguće je! Mi nismo stvoreni sa šerpama i loncima, puškama i noževima. Naše tijelo jednostavno nije opremeljeno za ishranu životinjama kao što su mesožderi opremljeni.
Od ukupnog broja umrlih u svijetu, 60% umre zbog kardiovaskularnih bolesti što je veliki pokazatelj da nismo stvoreni za životinjsku ishranu.
Takav način ishrane jedino pogoduje, industrijama hrane, medicine i osiguravajućim društvima jer većina ljudi nikad ne doživi svoju penziju.”
(aura.ba)

 

error: Content is protected !!