Skidanje kilograma najlaše je uz pravilnu kombinaciju namirnica

Određene kombinacije namirnica nude daleko više koristi nego što bi to učinile zasebno.

Ovo su kombinacije za brže mršavljenje:

PILEĆE MESO I PAPRIKA

Paprika odlično topi višak kalorija i pomaže tijelu da pretvori hranu u energiju. Kombinacija s piletinom, koja je bogata bjelančevinama, pravi je pogodak.

MAHUNARKE I KUKURUZ

Istraživanja su pokazala da se konzumacijom mahunastog povrća mogu skinuti kilogrami. S druge strane, kukuruz sadrži čvrsti škrob, složeni šećer dobar za crijeva, imunitet i vitku liniju.

ZELENI ČAJ I LIMUNOV SOK

Zeleni čaj sadrži katehine, moćne antioksidanse. Veliki plus citrusnog voća je što može smanjiti razlaganje katehina čineći ga još lakšim za apsorpciju.

LOSOS I ŠPAROGE

Losos sadrži korisne omega-3 masne kiseline, a šparoga je bogata celulozom i bjelančevinama. Šparoge su i vrijedni pomagači u izbacivanju suvišne vode iz organizma.

BADEMI I GRČKI JOGURT 

Neki vitamini (posebno A, D i E) najbolje se apsorbiraju kada se koriste s mastima. Primjerice, badem je izvor kalcija i vitamina E, a grčki jogurt sadrži masti i bogat je vitaminom D. Idealna kombinacija.

AVOKADO I ŠPINAT

Špinat i avokado sadrže golemu količinu vitamina i mikroelemenata i stoga će salata od njih pružiti maksimalnu korist organizmu. Špinat je dobar i u kombinaciji s maslinovim uljem, a avokado s ribom, piletinom i integralnim kruhom.

TUNJEVINA I ĐUMBIR

Tunjevina je bogata omega-3 kiselinama, a sprečava i gomilanje masnih naslaga na trbuhu. Đumbir poboljšava rad želuca i sprečava nadutost.

KOMBINACIJE KOJE TREBA IZBJEGAVATI

● Nemojte jesti bjelančevine (meso, riba, jaja) i ugljikohidrate (kruh, žitarice, krumpir, peciva) u istom obroku.

● Nemojte jesti zajedno kisele namirnice (citruse, jabuke, rajčicu) i ugljikohidrate.

● Izbjegavajte jesti ugljikohidrate i šećere zajedno. Tu spadaju, primjerice, pite i kolači s pekmezom.

● Bjelančevine ne treba jesti zajedno sa škrobom, kao ni s drugim bjelančevinama (meso+jaja, sir+jaja, meso+orašasti plodovi itd.).

VOĆE UVIJEK JEDITE ODVOJENO OD OSNOVNE HRANE, POSEBNO DINJU!