Sjećate li se Adele i njene šokantne izjave o Arapima: Evo šta je sad izjavila i to za francusku TV Arte!

Aurina vijest iz jula ove godine o Sarajki koju su, kako je izjavila, napali Arapi u centru Sarajeva, postala je viralna i u roku od samo 24 sata, bila najčitanija vijest ne samo u BiH nego i u regionu. Reakcije se nisu stišavale danima nakon toga, a sada priča ima i nastavak. Naime, poznata francuska TV kuća Arte radi na dokumentarcu o Arapima, a u svoj su rad odlučili uvrsitit i Adelu, njenu izjavu i viđenje Arapa.

Povezani sadržaj:

U Sarajevu je Arapi napali zbog kratke majice: Adela Mahmutović poručuje, red zavodite u svojoj zemlji!

“Poznata francuska televizija ARTE, i njihovi novinari, zakucaše mi na vrata. Rekli su mi  da su čitali moj post o Arapima, te, budući da polažu na istraživačko novinarstvo, u svoj dokuemnatarc o Arapima i arapskom svijetu, odlučili su uvrstiti i moje mišljenje. Budući da je moja izjava napravila BUM u Evropi, njima je logično da imaju i mene u svom dokumentarcu. Dokumentarac će biti emitovan u januaru, a osim Arapa, pričali smo i mojoj knjizi koja uskoro treba ugledati svjetlost dana. Zvat će se “Budi najbolja verzija sebe” ili “Put do uspjeha”. Nisam još utanačila naziv – kaže Adela za aura.ba portal.

Dio kanala koji čine ARTE TV kuću

Zanimalo nas je o čemu je tačno Adela govorila za ovaj dokumentarac, budući da je januar daleko.

– Opisala sam taj incident sa Arapima i pozvala na mir i toleranciju, da prihvatamo različitosti bez nametanja njihove kulture, konzervatizma. Jer žena Bosanka ulaže u svoje znanje. Edukaciju. I nije joj krajnji cilj brak i desetero djece kao kod Arapa. Žena Bosanka jeste muslimanka ali nije konzervativna. Mi same živimo od svog rada, a ne moramo živjeti od muškaraca…- kaže Adela.

(aura.ba)