Sjajna zvijezda: OVA UMJETNICA – INVALID SLIKA PORTRETE SAMO JEDNOM NOGOM

Umjetnica iz Irana sposobana je za nevjerovatne stvari. Bez obzira na svoju invalidnost, ona svojim primjerom pokazuje da vas bilo koja bolest ili stanje ne mora nužno ograničavati u tome.
Umjetnica Fatemeh Hammami Nasrabadi ima 85-postotni invaliditet, ali pronašla je snagu da ostvari svoju najveću strast, a to je da postane umjetnica. Crta nevjerovatne portrete nogama. Ova 31-godišnja umjetnica iz Irana sposobna je za nevjerovatne stvari unatoč svojoj invalidnosti i svojim primjerom pokazuje da vas bilo koja bolest ili stanje ne mora nužno ograničavati u životu i u ostvarenju vaših snova.

S obzirom da je velika ljubiteljica nogometa, Fatemeh je postala popularna nakon što je nacrtala Cristiana Ronalda. Osim svojih omiljenih nogometnih igrača, poput Messija i iranske zvijezde Ali Daeija, Fatemeh je naslikala i mnoge druge nacionalne i svjetske poznate ličnosti.

Također slika zadivljujuće životinje i pejzaže. Svojim talentom je osvojila srca mnogih. Fatemeh priznaje da su joj portreti najzanimljiviji. Svoje vještine je usavršila uz pomoć dvoje učitelja koji su otkrili njen talent u srednjoj školi.

Svoje radove dijeli na svom Instagram profili i nadahnjuje druge svojim nevjerovatnim talentom, strpljenjem i odlučnošću, kao i zaraznim osmijehom.

“Najveći izazov za mene je taj što imam 85% invalidnost i zbog toga mi je jako teško slikati. Slikam samo s jednom nogom” rekla je Fatemeh.

Fatemeh je pri rođenju ostala bez kisika, što je uzrokovalo tešku invalidnost. Unatoč preprekama, naporno radi kako bi ostvarila svoje snove. Ona je postala sjajna zvijezda na iranskoj umjetničkoj sceni, a njeni su radovi izloženi širom Teherana, prenosi Bored Panda.