Sjajan recept, uskusan ručak ili večera: Zapečeni krompir u pavlaci

Ovo je jelo koje se jednostavno mora probati. Priprema je jednostavna, ali ne možete ni zamisliti koliko je ukusno. Ako ne znate sta pripremiti za ručak ili večeru, svakako probajte ovaj zapečeni krompir u pavlaci, koji može biti odličan prilog, ali i kao samostalno jelo uz koje je samo dovoljna sezonska salata.
POTREBNO JE: 600 gr krompira, 200 gr kisele pavlake, 1 veća glavica luka, 2 zelene paprike, 1 veći paradajz, malo kačkavalja, ulje, 1 kafena kašičica mlJevene paprike, malo začina, 4 čehne bijelog luka

Luk isjeći na rebra propržiti, dodati isječenu papriku, pa kad se malo prodinsta dodati sječen paradaiz i sve zajedno malo izdinstati. Dodati začina.

Krompir obariti malo oko 5-6 minuta pa ga isjeći na kocke. Dodati u njega mljevenu papriku, začin i sjeckan bijeli luk. Dodati malo ulja i kiselu pavlaku i sve izjednačiti.

Na dno posude za pečenje staviti malo prženog luka i paprike. Rasporediti odozgo pola barenog krompira, zatim papriku i krompir.

Sve lijepo rasporediti pa narendati malo kačkavalja. Peći 30-35 minuta da lijepo porumeni.

Servirati uz salatu. Krompir je neodoljivo dobar svaki zalogaj je uživanje i praznik za naše nepce. (Bakina kuhinja)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!