Sjajan desert: PALAČINKE S OKUSOM ČUPAVACA

Čupavci su mnogima najdraži kolač, ali s obzirom na to da njihova priprema baš i nije kratak proces ne radimo ih tako često. Umjesto da čeznete za čupavcima, isprobajte recept za palačinke s okusom omiljenog kolača. Tajna je u dodatku kakao-praha i kokosa zbog kojih su ove palačinke dostojna zamjena za čupavce.

SASTOJCI ZA PALAČINKE: 2 jaja, 3 velike kašike maslaca, 4 velike kašike šećera, 1 šolja mlijeka, 1,5 šolja oštrog brašna, 1 šolja kokosova brašna, 1 velika kašika kakao-praha, 2 prstohvata soli, 2 male kašike praška za pecivo

Otopite maslac. U posudi razmutite jaja sa šećerom i soli. Dodajte mlaki otopljeni maslac I sve dobro promiješajte ili razradite mikserom. U brašno umiješajte prašak za pecivo, kakao i kokos. Zatim tu smjesu dodajte u jaja i promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Ako primijetite da vam je smjesa malo previše rijetka ili gusta, slobodno je po potrebi popravite dodatkom brašna ili mlijeka. Kutlačom (zaimačom ili šefljom) grabite smjesu i pecite palačinke na tavi. Poslužite samostalno ili preliveno čokoladnom glazurom, umakom od karamele ili nekim drugim dodatkom po želji.