Širom otvorite oči: AKO ČESTO VIĐATE OVE SIMBOLE, SMIJEŠI VAM SE MNOGO NOVCA!

Vjerovali ili ne, ali postoje određeni signali koje nam svakodnevno šalje Univerzum! Ako dobro pogledate i odmjerite vaše okruženje, onda ćete se lako “ovajditi”.

Postoje mnoga stara vjerovanja kada su u pitanju metodi za realizaciju želja. Ove znakove možete koristiti kako biste otkrili i da li ste na pravom putu, da li je pred vama rizik, ali i kao simbol da vas Univerzum podržava na polju finansija. Saznajte koji znakovi pokazuju da novac stiže u vaš život:

1. Stalno viđate broj 8
Istorijski gledano, broj 8 je uvijek bio veoma značajan. Na primjer, u kineskoj kulturi to bi trebalo da bude jedan od najsretnijih brojeva i usko je povezan sa srećom. Zanimljivo je da je oblik broja 8 takođe u potpunosti simetričan, simbolizuje ravnotežu. Dakle, ako sve češće počinjete da viđate broj osam na raznim mjestima (broj mjesta koja treba da posjetite, na brojevima telefona i na registarskim tablicama), mogao bi vas čekati finansijski prihod!

2. Darovi se šire
Prema feng šuiju ako novac dobijete u vidu napojnice, poklona, naplate duga ili dobitka na lutriji na dan mladog ili punog Mjeseca, vjeruje se da će vaše finansije rasti i tokom narednih dana i nedjelja. Možete čak koristiti ovu simboliku u svojim kreativnim vizualizacijama, zamišljajući Mjesec iznad sebe dok maštate kako dobijate sav novac koji ste ikada željeli, piše “Sansa”.

3. Često viđate leptire
U mnogim kulturama smatra se da leptiri tamne boje takođe ukazuju na predstojeće pozitivne vijesti o vašoj karijeri, što se obično izjednačava sa dobrim vijestima i o vašoj plati.

4. U vašoj kafi postoje mjehurići
Ovo je čudno, ali postoji vjerovanje na Istoku koje kaže da će ljudi koji na vrhu kafe vide mjehuriće uživati u pozitivnim promjenama u bogatstvu. Dakle, zavirite u površinu vaše slijedeće šoljice kafe prije nego što je popijete. Suprotno tome, Kanađani vjeruju da ćete imati novac ako kašičicom iz kafe izvučete mjehurić, ali da on ne pukne.

5. Često nalazite novac
Ako često pronađete na ulici sitan novac, to je znak da vas uskoro očekuje energija obilja. Prema feng šui vjerovanju, ali i starom narodnom običaju, ovakve novčiće treba čuvati u tegli u domu. Stavite teglu sa novčićima u kuhinju jer se vjeruje da ovaj detalj može biti magnet za novac.