Simptomi i znakovi koji ukazuju na oštećenje bubrega

Tijelo čoveka je sistem koji funkcioniše samo ako svi organi rade savršeno. Ako neki organ tijela ne funkcioniše ispravno, postoje određeni zdravstveni problei.


U ovom članku možete pročitati o simptomima i znacima koji ukazuju na oštećenje bubrega. Bubrezi su vitalni organi koji su odgovorni za eliminaciju otpada. Stoga, ako bubrezi ne funkcionišu savršeno, toksini idu da se akumuliraju u tijelu.

Bol donjeg dijela leđa
Jedan od najčešćih znakova oštećen i nezdrave bubrega manji bol u leđima. Ova bol se manifestuje na jednoj strani na početku, ali nakon nekog vremena, to se može osjetiti na obje strane. To je rani znak oštećenja bubrega, a ne treba zanemariti.

Mokrenje
Određene promjene u mokraći uzorak kao nepoznat ili ako ima čudan miris, tamnija je smanjena učestalost odlaska na malu nuždu može biti znak oštećenja bubrega. Nadalje, ako se osjećate bol tokom mokrenja ili ako je mokraća postaje pjenasta morate videti ljekara odmah. Još jedan znak upozorenja je krv u mokraći. Varijacije u mokraćnih uzorcima su znak da su u pitanju bubrezi u cjelini.

Otekline u više dijelova tijela
Glavna funkcija bubrega „je eliminisati dodatnu tečnost i otpada iz tijela. Ako bubrezi ne rade ispravno i ne eliminisati otpad iz tijela efikasno, to bi moglo dovesti do oticanja ili edema. Te tečnosti mogu izgraditi u lice, noge, zglobove, ruke i noge. U teškim slučajevima, edem može se razviti u plućima i srcu.

Problemi sa kožom
Akumulacija otpada u krvi može da izazove sušenje, teškog svraba i osipa, ako bubrezi ne eliminišu otpad iz krvi. Ovo pitanje treba uzeti ozbiljno, jer je rani pokazatelj oštećenja bubrega. Možete koristiti razne prirodne sastojke, OTC, recept i tematske tretmane za probleme kože, ali to ne riješi osnovni problem.

Neuspjeh kiseonika
Jedna od funkcija najvažnijih bubrega „je za proizvodnju eritropoetina. To je presudno za proizvodnju crvenih krvnih ćelija koje nose kiseonik. Nedostatak crvenih krvnih ćelija može dovesti do nedostatka gvožđa ili anemije. Nizak nivo gvožđa može napraviti osoba osjeća hladnoću negdje toplo i to takođe može uzrokovati umor i hroničnu slabost. Kiseonik je vrlo važno za ljudsko tijelo, a ako se ispravno ne transportuje, broj sistema pate od nje.