Simbolika brojeva u šolji kafe: AKO VIDITE ČETVORKU, NE PIŠE VAM SE DOBRO!

Iako se ova metoda ne može naučno dokazati, žene širom svijeta je obožavaju. Nakon što ispijete vruću, crnu, domaću kafu, okrenite šolju naopako, tako da se talog sliva na tanjirić. Talog će formirati oblike koji vam mogu dati određene smjernice u budućnosti. Običaj je da se ne gleda u šolju u danima praznika i nedeljom, a vjeruje se da je to najbolje činiti u utorak i petak. Šta znače brojevi u šolji?

Broj 1
Smatra se da broj 1 u šolji označava neki novi početak, ili novu životnu priliku. Smatra se da stvari možete promijeniti iz korijena, preko noći i da imate apsolutnu moć u svojim rukama.

Broj 2
Ovoj broj u šolji, označava dualnosti, mogućnost dvije verzije priče. Znak dostruke sreće ili nesreće.

Broj 3
Najsretniji je broj i često je znak uspjeha ili nekih lijepih vijesti koje stižu u jako bliskoj budućnosti. Često se odnosi i na novčani dobitak.

Broj 4
Postoje dva tumačenja ovog broja. Neki vjeruju da će doći do žestoke svađe sa vama nekom jako bliskom osobom, dok drugi vjeruju da ona ukazuje na blagostanje.

Broj 5
Znak je da je osoba na meti dvoličnih ljudi u njenoj okolini, i da je na meti tračeva i spletkarenja.

Broj 6
Ovo je broj ljubavi, ljubavnih i sudbinskih događaja. Smiješi vam se novo poznanstvo, početak veze ili zejedničkog života, vjeridbe. Ali ako je broj okrenut naopako donosi suprutnu simboliku. Označava prevaru, laž, kraj.

Broj 7
Vjeruje se da donosi ogromnu sreću na svakom polju. Šta god da ste zamislili ili poželjeli za sebe, to će vam i doći. Ako broj ima crtu po sredini broja, smatra se da je loš pokazatelj.

Broj 8
Najava dobrih vijesti, i ono što trenutno imate će trajati. Možda ste trenutno u nekoj ”nerješivoj” situaciji ali će ishod biti bolji nego što mislite.

Broj 9
Najavjulje putovanja, dugih puteva, i odmora. Možda na putovanje odete na nekim koga baš i ne poznajte, ali će se stvari možda okrenuti u vašu korist.

Broj 10
Ukazuje da će se svi vaši problemi uskoro razriješiti, zaokružiti. Okončanje svega lošeg i početak jednog lijepog perioda. Po nekima najavljuje čak i brak ili prinovu.