Simbol misterije, magije i smrti: Šta znači kada vam vrana sleti na prozor?

Vrane su simbol misterija, smrti, magije i intriga.

One su zaradile svoje mjesto u fikciji kao uglavnom negativne pojave ali tradicionalno imaju nešto dinamičnije i raznolikije značenje.

Vrane po raznim predanjima i legendama mogu s lakoćom putovati različitim dimenzijama kao što su carstvo snova, zemlja mrtvih, dom bogova, pakao i nebesa. One često nose poruke s ovoga i onoga svijeta. One su vrlo inteligentne, čak pametnije i od nekih primata.

U kombinaciji s visoko razvijenom memorijom, njihovo ponašanje se razlikuje od bilo koje druge porodice ptica.

PromJena

U svim kulturama, vrane su vjesnici promjene. One predstavljaju duboke i snažne elemente prirode. Prisutne su gdje god postoji život i smrt. One ne podliježu istim hirovima kao ostale ptice.

Ako se odluče otići negdje, to je zato što one to žele, ne zato što njihov opstanak zavisi od toga. Time njihovi izbori destinacija izgledaju još čudnije.

Magija

Vrane su često povezane s magijom i nevidljivim silama. Poznato je da su čarobni pratioci vještica i one će često biti u obliku vrane. Kada se vrane pojavljuju u snovima, znači da postoje elementi istine u snu.

To takođe može značiti da viša sila ili duh pokušava razgovarati s vama.Obratite pažnju na poruku jer se vrane pojavljuju samo u vrijeme prijeke potrebe.

Ako vrana stupa u interakciju s vama, obratite pažnju na dublji smisao, pošto vrane ne stupaju olako u interakciju ni sa kim.

Smrt

To je najpoznatija povezanost s vranama. Mnoge kulture imaju znanja u kojima vrana igra ulogu u vođenju duše. Širom svijeta vrane se mogu vidjeti na grobljima, te su uvijek viđene kako se okupljaju po ratištima.

Vrane se mogu pojaviti nakon što neko umre, a mogu isporučiti i poruku od pokojnika.
Pojava vrane ne ukazuje uvijek na skoru smrt neke osobe. Njena pojava, također, može značiti da je smrt vrebala, ali je otišla dalje.