Silvester Stalone: Prodao psa za 25 dolara da bi se pehranio, a otkupio ga za 15.000!

Pročitajte priču o najtužnijem period slavnog glumca. Kako je prodao psa I kako je napisao scenario za film “Roki”, u kojem je odigrao glavnu ulogu sa svojim psom

Slavni glumci često prolaze neobičan put do svoje slave. Glumci prolaze kroz različite faze svog života, u kojima su čas na vrhu, čas su na potpunom dnu. Međutim, za jednog čovjeka se smatra da ima najnevjerovatniju priču u čitavom Holivudu.
U kultnom filmu “Roki” mogli smo da vidimo kako Silvester Stalone šeta svog psa i kako trči sa njim po gradu. Pas ga je pratio u filmu, kao i u životu. Međutim, priča o njihovom odnosu je takva da može dirnuti i najtvrđa srca.

Stalone je bio veoma siromašan i imao težak život, prije nego što je postao popularan. Jednom je čak ukrao nakit svoje žene da bi ga zamijenio za novac i kupio hranu. Nešto slično je uradio i sa svojim psom.

Silvester Stalone danas priznaje da je najteži trenutak u njegovom životu, period u kome je najviše pao u životu, bio kada je u jednoj kafani, u muci za egzistenciju prodao svog psa za 25 dolara. Prodao ga je jednom neznancu, a tim novcem je kupio hranu. Nakon ovoga iz birtije je izašao sav uplakan i ponižen.

Nakon dvije nedelje od tog događaja, odgledao je meč između Muhameda Alija i Čaka Vepnera i dobio inspiraciju da napiše scenario za film Roki. Scenario je bio gotov za 20 sati i Stalone je hitno tražio kome će da ga proda. Prodao ga je za 125.000 dolara. Za taj scenario, Stalone je imao jedan uslov, da glumi glavnu ulogu. Producenti su ga odbili, jer su željeli afirmisanijeg glumca.

Nakon nekoliko nedjelja, ipak su ga pozvali iz studija kako bi odigrao glavnu ulogu i za to mu platili 35.000 dolara. Prvo što je Stalone uradio sa tim novcem jeste da se dao u potragu za strancem kome je prodao svog psa, piše Petface.

Sjedio je tri dana ispred kafane u kojoj je prodao psa strancu. Kada se ovaj napokon pojavio, Stalone je za 15.000 dolara vratio svog psa, kojeg je zbog egzistencijalnih razloga morao da proda.

Nakon svega što su prošli, Stalone i njegov pas su još dugo bili zajedno.