SIGNALI: PSIHOPATE VOLE GORKA PIĆA

Naučnici su na osnovu dobivenih podataka 1.000 ispitanika, došli do zaključka da osobe koje su najviše uživale u gorkim pićima, imaju mračnije karakteristike, ispoljavaju narcizam, agresivnost, mazohizam, kao i elemente psihopatije.

 gork picaNaučnici su otkrili da postoji paralela između konzumiranja gorkih napitaka poput crne kafe, alkoholnih pića ili tonika, i ljudi sa zlim osobinama

Novo istraživanje, provedeno na Univerzitetu u Inzbruku (Austrija) koje je obuhvatilo 1.000 ljudi, pokazalo je da postoji korelacija između onoga što volimo da pijemo i šta osjećamo prema drugima.

 Nakon što su podvrgnuti testovima ličnosti, rezultati su upoređeni sa izborom pića. Na osnovu dobivenih podataka, naučnici su došli do zaključka da osobe koje su najviše uživale u gorkim pićima, imaju mračnije karakteristike, ispoljavaju narcizam, agresivnost, mazohizam, kao i elemente psihopatije.

Autori Christina Sagioglou i Tobias Greitemeyer navode da je ovo istraživanje pokazalo da osobe koje preferiraju gorka pića imaju izraženije zle namjerne, pa čak i sadističke karakteristike.

– Vrste alkohola ili kafe koju pijemo su stvar ukusa, ali ukoliko nas više privlače gorka pića, to može biti znak da smo psihopate – pokazuje ova studija.

  (iflscience.com/D.K./aura.ba)