Signali preko kičme: AKO BOLI TREĆI PRŠLJEN, SRCE JE UGROŽENO!

Kineska medicina četvrti i peti torakalni pršljen povezuje sa srčanom aktivnošću, a agresija i bijes najjače utiču na rad najvažnijeg mišića. Imajte na umu – bol u predjelu srca lako se zamenjuje bolom zbog akutnog gastritisa i obrnuto.

Klasična medicina se fokusira na liječenje poremećaja pojedinih organa, dok se alternativni specijalisti odlučuju za liječenje cijelog tijela. Savremena nauka savjetuje da kombinujete oba sistema i da rezultat sigurno neće izostati, jer se mnogi bolovi zapravo prenose i mogu zbuniti i pacijente i ljekare.

Evo kako možete prepoznati stanje svojih unutrašnjih organa gledajući stanje kičme!

Kičma je oslonac cijelog organizma i za nju je vezana koštana srž. Nervni kanali se granaju od kičme do drugih organa, zajedno sa impulsima koji se prenose u oba smjera. Ako postoji nešto što ometa rad organa, te informacije će se prirodno prenositi nervnim kanalima i bol će se manifestovati u kičmi. I obrnuto – problemi sa kičmom utiču na rad čitavih sistema u tijelu koji su sa njom povezani. Kada bolest počne u tijelu, morate da saznate koji će dio kičme biti pogođen. Da bismo vam to olakšali, predstavljamo vezu svakog organa sa pršljenima!

Područje vrata – od 1. do 6. pršljena
Povezan je sa stanjem sluha, vida, govornih organa i moždane aktivnosti. Napetost mišića vratne kičme izaziva sabijanje „korijena“ pršljenova i može prouzrokovati glavobolju, zamagljen vid i druge simptome. Vježbe koje opuštaju mišiće vratne kičme izliječiće mnoge poremećaje u radu ovih organa.

7. pršljen – štitna žlijezda
Pored toga, 7. vratni pršljen i 1. do 3. torakalni pršljen povezani su sa srčanom aktivnošću. Bol u predjelu korijena vrata može ukazivati na patološka stanja srca, aritmije, anginu pektoris itd.

Od 1. do 4. torakalnog pršljena
Pate od gornjih ekstremiteta, ramena, mliječnih žlijezda, bronhija.

Od 4. do 8. torakalnog pršljena
Odgovoran za funkcije digestivnog sistema. Imajte na umu – bol u predjelu srca lako se zamjenjuje bolom zbog akutnog gastritisa i obrnuto. Zbog toga je veoma važno da se ne liječite i obratite se ljekaru.