Sidika Korić, penzionisana profesorica historije iz Hadžića: Više od 30 godina funkcionirao mi je samo mozak!

Titulu ljekara oficijalne i alternativne medicine, gospođa Trobradović bez mrlje na karijeri – čuva i njeguje više od nekoliko decenija. Prisjetimo se nekoliko sjajnih priča iz njene ordinacije koje su okončane veličanstvenim ishodom – zdravlje je nadjačalo bolest, život je imao “jače karte” od smrti…

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Doktorica Šuhreta Seka Trobradović je liječničku diplomu stekla na Medicinskom fakultetu u San Francisku, gdje je živjela i radila 32 godine. Godine 1968. odlučila je da se uz zvaničnu, posveti i alternativnoj medicini.

– Taj moj zaokret je i u američkoj javnosti izazivao različite reakcije. Međutim, vremenom su se i tamo moje kolege složile da bijeli mantil liječnika, ako je u funkciji zdravlja, ne može uprljati fitoterapija, akupunktura… Zar nije duhovni tretman pomoliti se Bogu prije operacije? To čine i liječnici i pacijenti u Americi, pa i kod nas – pojašnjava doktorica, čija se teza brojnim svjedočenjima u višedecenijskoj praksi sjajnih uspjeha – održala i pokazala tačnom.

Iako svakodnevno ordinira, pomaže, liječi i savjetuje pacijente u svojoj ordinaciji u Sarajevu, doktorica je i dalje čest gost medicinskih fakulteta gdje kao vanredni gost predavač studentima dijeli svoje iskustvo.

Javnosti je takođe poznato da je doktorica Trobradović jedini ovlašteni zastupnik čudesnog biljnog preparata “Eliksir sa Kavkaza”, koji se u orginalnoj formi može samo kod nje nabaviti. Nije zgoreg pomenuti ni Cedar ploču, jedinstvenog zaštitnika od svih vrsti zračenja, a kojeg opet, možete samo nabaviti u ordinaciji dr. Trobradović. Podsjećanja radi, Cedar ploča je inovativni patent lično doktorice Trobradović, koji je proglašen savršenim čuvarom ljudskog zdravlja i najkorisnijim patentom izumljenim u 21-om stoljeću.

Uz Cedar ploču i Eliksir sa Kavkaza, pobijeđene su mnoge bolesti. U nastavku ovog serijala, podsjetićemo se još nekolicine priča koje smo sa vama dijelili minulih godina.

Sidika Korić, penzionisana profesorica historije iz Hadžića: Više od 30 godina funkcionirao mi je samo mozak!

Čitav radni vijek, kao profesorica historije i geografije, Sidika je provela u Osnovnoj školi ”Hadžići”. Skoro svo to vrijeme pritiskale su je mnoge bolesti. Čak je zbog mnogobrojnih crnih liječničkih dijagnoza naša sagovornica bila prisiljena prijevremeno otići u penziju. Bile su potrebne 33 godine da Sidika sazna uzroke svojih boljki, ali i da se izliječi

Naime, još davne 1975. godine rendgenskim snimkom su uočene promjene na kukovima Sidike Korić. Od tada skoro svake godine stizala je nova dijagnoza, nove terapije. Oboljenja su se množila kao gljive poslije kiše: dislokacija kuka, osteoporoza, diskopatija, sraslost pršljenova, masnoća u krvi, loša cirkulacija, spondiloza od glave do pete, poremećena preraspodjela mišićnog tkiva, voda u abdomenu…

U Auri broj 84, Sidika je izjavila da je u ordinaciji dr. Trobradović osjetila toplinu, znanje, susretljivost i profesionalizam. Ponovo naglašava da je 33 godine “živjela, a umirala”. Nije je Bog htio na onaj svijet, a na ovom se uglavnom patila.

– U djevojačkim danima sam imala liniju kao manekenka. Svi su se okretali za mnom. Odjednom stomak je počeo bubriti. Zbog blokada, u organizmu mi je bila čitava kanalizacija; abdomen pun vode. Izgledala sam kao bure. Te blokade su od mog organizma učinile bukvalno otpad – nastavlja Sidika. O izlječenju svih svojih bolesti, Sidika je opširno govorila za Auru broj 84, te se susretljivo fotografirala s najpoznatijom doktoricom alternativne i zvanične medicine – dr. Trobradović.

 Lana M. (30) iz Zenice: Karcinom grla pobijedila bez skalpela!

– U 29-oj godini života dijagnosticiran mi je rak grla, a zbog progresivnog širenja i bujanja opakih ćelija, savjetovana je hitna operacija. Od same pomisli da mi skalpel vršlja grlom, uhvatili bi me napadi panike od kojih bih se redovno onesvijestila. Kompletno svjedočenje smo objavili u Auri broj 176. Iako se u ovom serijalu podsjećanja najčudesnijih ozdravljenja iz ordinacije dr. Trobradović samo osvrćemo ukratko na priče koje su obišle cijeli svoijet i svojim primjerom mnogima bile putokaz do zdravlja, Lanu smo kontaktirali početkom maja, ove godine. Bila je zabavljena poplavama u Maglaju gdje živi dio njene porodice ali nam je potvrdila da je njeno zdravlje i dan-danas nenarušeno.

– Bilo kakvu bolest da imate, pravac kod doktorice Trobradović. Takvog stručnjaka nema nigdje više, a ja to znam jer sam obišla na stotine ljekara. Samo mi je ona pomogla – potvrdila je Lana već uvriježeno mišljenje o doktorici iz Sarajeva.

Od čistačica i prodavačica cvijeća – do “uglednih” doktora?!

Sekinu ordinaciju krasi mnoštvo diploma, zahvalnica, certifikata i priznanja: Srebreni znak Crvenog križa BiH za nesebičnu pomoć u liječenju naroda BiH, diploma Međunarodne Džuna akademije za bioenergetske nauke u Moskvi – čime se stiče status profesora komplementarne medicine uključujući: homeopatiju, akupresuru, kristaloterapiju, bioenergiju, radiesteziju i fitoterapiju, diploma Međunarodnog instituta za Geobiološka savjetovanja i radiesteziju u San Francisku, Zahvalnica Društva paraplegičara BiH, certifikati i zahvalnice za prisustvovanje na svjetskim kongresima alternativne medicine u Zagrebu, Ateni, Jordanu…i još mnoge druge. Ovakvu zbirku diploma, certifikata i zahvalnica, sasvim je sigurno, ne posjeduje niti jedan drugi ljekar, ni u zvaničnoj, a pogotovo u alternativnoj medicini.

Kontakt dr. Trobradović: 061/320-726