ŠETALA PORED ČUVENOG JEZERA, PA SNIMILA NEOBIČAN PRIZOR: SVI SU UVJERENI DA JE OVO PRAVI DOKAZ DA ČUDOVIŠTE IZ LOCH NESSA ZAISTA POSTOJI!

Djevojčica Charlotte Robinson (12) šetala je kraj škotskog jezera Loch Ness, gdje je sa roditeljima bila na odmoru, kada je snimila nešto neobično.

Kao što znamo, jezero je poznato po pričama da u dubinama živi čudovište, a i ovaj snimak je ponovo oživio sve teorije.

Mnogi smatraju da je djevojčica snimila fotografiju na kojoj je prvi put, kako se sumnja, zabilježeno čuveno čudovište iz neposredne blizine, piše Metro.

Kada se ova fotografija proširila na internetu, kriptozolozi su uvjereni da je nepoznati objekat na slici zaista čudovište iz škotskog jezera, koje je, po prvoj procjeni, djevojčica snimila na udaljenosti od 15 metara.

– Fotografisala sam ono što sam vidjela. To stvorenje je imalo vrat i glavu koja je imala oblik udice. Bilo je crne boje – ne znam koliko daleko je bilo od vode, jer nisam mogla da procijenim dobro – izjavila je ona.

Charlotte je potom objasnila da je nepoznato stvorenje nakon minuta nestalo, a onda se ponovo pojavilo na drugom mjestu. Drugi put je izronilo i kratko se zadržalo izvan površine vode, prenosi Kurir.

– Vjerujem da je riječ o čudovištu Nessie, ali sam željela da vidim dokaz. Uvijek sam zamišljala da ovo stvorenje ima dug vrat i peraje – istakla je autorica ove nevjerovatne fotografije.

Stručnjak Steve Feltham, koji pokušava da riješi misteriju Loch Nessa proteklih 27 godina, kaže da je uzbuđen zbog ove fotografije.

– U vodi se vidi čvrsto tijelo i jasno je da se nešto nalazi u jezeru. Možda postoji objašnjenje kao što je foka, ali nisam čuo za foke u Lochu. Po mom mišljenju, veće je od foke ili vidre – ističe Steve.

Kriptozolog Feltham, koji živi na obali Loch Nessa, navodi da su ovu sliku čekali godinama, kao i da je ona dokaz da zaista ovo jezero krije tajnu koju treba odgonetnuti.