Šest znakova pokazuju ko vam je pravi prijatelj, a ko vuk u janjećoj koži

Koliko prijatelja imate? Koliko od njih su pravi? Ako nemate pravih prijatelja, pogledajte šta treba da radite da biste ih stekli, a ako ih imate, onda ovo već znate, ali ne bi bilo loše da se podsjetite

Pravi prijatelj bi uvijek trebalo…

1. Da nađe vremena

Pravi prijatelj uvijek napravi mjesta za prijatelja u svom rasporedu. Krenite zajedno na kurs nečega kako biste bili sigurni da ćete se redovno viđati. Nakon toga, idite zajedno na piće ili u šetnju. Većina žena nekog počne da smatra prijateljem nakon šest do osam viđanja ili nakon dva mjeseca održavanja kontakta.

2. Da podstiče pozitivnost

Dobro je da imate nekog kome možete da se izjadate i požalite, ali ne treba preterivati s tim. Pohvalite svog prijatelja za nešto što je uradio, probajte nešto novo zajedno, smejte se. Najbolje prijateljice su one koje se zajedno smiju, podržavaju jedna drugu i raduju se uspjesima zajedno.

3. Da održava kontakte na sve načine

Nemojte da dozvolite da vam se komunikacija svede na društvene mreže. Lijepo je da ponekad pokažete pažnju jedna drugoj na taj način, ali je još ljepše da se nađete na kafi ili čujete telefonom.

4. Da se izdvoji od drugih

Prijateljima koje volite nikad nemojte preko društvenih mreža da čestitate rođendane, nego ih pozovite ili idite kod njih da im čestitate. Izdvojite se od drugih.

5. Da pozove prijatelja

Ako ne možete tako često da se viđate, pozovite svoju drugaricu bar jednom sedmično. Što više vremena prođe, biće vam teže da je pozovete. Možda vam za taj razgovor treba sat vremena, ali za dobrog prijatelja sat vremena nije ništa. Možete se i dopisivati često telefonom ili se viđati preko Skajpa ako ste daleko.

6. Da zna da sasluša

Naučite da slušate svoju prijateljicu. Ali zaista je saslušajte. Njoj će mnogo značiti da čuje kako se interesujete za nešto o čemu vam je pričala sljedeći put kad se vidite. Pokažite joj da ste je zaista slušali, a ne da ste se samo smješkali i klimali glavom.