Šest osobina ličnosti zbog kojih je svaka žena nevjerovatno privlačna

Vaša frizura i šminka ne moraju biti glavne odrednice koje pokazuju da li ste privlačni ili ne. Vaša ličnost može imati jednako velik uticaj (ako ne i veći) na druge ljude. Sigurno vam se desilo nebrojeno puta da vam se neko svidi, ali da to odmah padne u vodu kada vidite kako se dotična osoba ponaša, priča, ophodi prema drugima i slično. Pa, isto je i kada je riječ o vama. Što je vaša ličnost dopadljivija to ste i privlačniji. Sledeće pozitivne osobine pomažu vam da izgledate ljepše i privlačnije.

 

  • Samopouzdanje. Ukoliko stojite uspravno, podignute glave, izgledaćete mnogo privlačnije. Da, nešto od toga ima veze sa vašim držanjem, ali uglavnom je povezano sa vašim nivoom samopouzdanja. Što ste samopouzdaniji to ste privlačniji.
  • Optimističnost. Optimisti su uvijek nasmijani i čini se kao da ih stres previše ne tangira. Što ste pozitivniji to će ljudi više željeti da budu oko vas. Željeće da gledaju na svijet vašim očima, jer im se sviđa način na koji vi gledate na stvari oko sebe. Odličan podsticaj da ostanete pozitivni!
  • Gracioznost. Ako se rijetko saplićete dok hodate ili dok pričate, drugi će primijetiti koliko ste graciozni i elokventni. Gledaće na vas kao na nekoga ko ne može pogriješiti ili uraditi ništa pogrešno. Što ste graciozniji to izgledate elegantnije i privlačnije.
  • Harizmatičnost. Veoma je važno da se znate pravilno izražavati. Osim govora tijela, ovo je jedini način na koji možete uspostaviti komunikaciju s drugim ljudima. S obzirom na to da veoma veliki dio dana uključuje pričanje, posjedovanje harizmatičnosti često je od presudnog značaja. Ali, nemojte se uzrujavati ukoliko niste baš najbolji u društvenim vještinama. Stanite ispred ogledala i vježbajte dok ne postanete bolji. Ova karakteristika se uči (s njom niste rođeni).
  • Skromnost. Ukoliko ste veoma glasni i “tvrdite” kako ste vi “neko i nešto”, drugi će vas smatrati arogantnom osobom. S druge strane, ukoliko ste skromni, drugi će cijeniti činjenicu da ste tako dobri. Ovo je osobina o kojoj se veoma rijetko govori, ali je veoma važna ukoliko želite da izgledate privlačno. Zapamtite, djela govore mnogo više od riječi.
  • Druželjubivost. Šta bi moglo biti važnije od druželjubivosti? Kada se prijateljski ophodite prema drugima, oni će vas gledati sa poštovanjem i blagonaklonošću. Oni će vidjeti fantastičnu osobu s kojom bi voljeli da provode vrijeme. Uvijek budite prijatni prema drugima. I sami ćete veoma brzo uvidjeti da ćete se zbog toga osjećati ljepše i privlačnije, kako samima sebi tako i onima koji vas okružuju.

(minimagazin.info)