Šest novih trikova za čistu, glatku kožu

Čista i glatka koža, bez nepravilnosti (kao što su akne, bubuljice, tamni kolutovi i slično) svakako se čini kao nemoguća misija. Međutim, ništa nije nemoguće! Kako biste uvijek imale lijepu i glatku kožu, pratite sljedeće savjete.

  • Natečenost ispod očiju može biti posljedica alergije. Pokušajte sa korištenjem antihistamina par sedmica da vidite hoće li se stanje poboljšati.
  • Kada osjetite da će izbiti bubuljica, nanesite led na dato područje. On će stegnuti krvne sudove, a sama bubuljica će biti manja.
  • Kako biste lice najadekvatnije zaštitili od štetnog sunčevog zračenja, nanosite dva sloja kreme sa zaštitnim faktorom ili losiona za sunčanje. Količina losiona koju ćete koristiti za nanošenje svakog sloja trebala bi biti ekvivalentna dužini kažiprsta.
  • Šta god da radite za kožu lica (korištenje kreme sa retinolima, kreme sa zaštitnim faktorom i slično) to radite i na rukama, grudima i vratu.
  • Nagomilavanje tečnosti u limfnom sistemu može prouzrokovati nadutost. Kako biste poboljšali limfnu cirkulaciju, svakodnevno upražnjavajte deset minuta dubokog disanja ili joge.
  • Tamne kolutove ispod očiju mogu uzrokovati udubljenja i šupljine koje se nalaze na tom dijelu lica, a koje dermatolog može liječiti pomoću filera hijaluronske kiseline (oni najčešće traju do godinu dana). Promjenu boje možete umanjiti “zgušnjavanjem” kože ispod očiju, a što se postiže pomoću krema na bazi peptida ili retinoida, jer one povećavaju proizvodnju kolagena.

(minimagazin.info)