Šest najčešćih grešaka koje u vezama rade žene

Žene često vjeruju da muškarac treba znati šta ona osjeća, što želi i kakve misli su je u svakom trenutku savladale. Ali, muškarci ne znaju čitati misli! Umjesto da glasno kažu što im smeta, žene često biraju da šute i dure se, a time postižu jedino zid nesporazuma i nerazumijevanja u vezi, koji se ne ruši lako jednom kada se dobro utvrdi.

1. Previše uputstava ili primjedbi
Sagledajte svoje ponašanje s distance. Jeste li i sami umorni od zvocanja partneru od jutra do mraka, bez nekog valjanog razloga? Ili možda mislite da muškarci zaista vole da ih nečemu učite i da im stalno ukazujete na greške ili ono što vi mislite da je greška?

Što da obuče, što da jede, kako da troši, kako da vozi… Žene znaju biti sklone pretjeranim zahtjevima, primjedbama, da ne kažemo, nabijanju grešaka na nos. To muškarcima zna biti izuzetno iritantno. Pokušajte se staviti u njegovu kožu. Koliko dugo biste vi tolerirali ovakvo ponašanje?

2. Ekstremi
Neke žene su vrlo slobodne po pitanju seksa, dok se neke ponašaju gotovo poput časnih sestara. Nijedan od ova dva ekstrema muškarci ne smatraju pozitivnim. Potpuna sloboda, odnosno “laka dostupnost” može brzo dosaditi, a žena može lako pasti u očima muškarca.

S druge strane, pretjerana uzdržanost može uplašiti i odbiti partnera; nikad neće biti siguran privlači li vas pa će na kraju izgubiti motivaciju i interes. Kao i u svemu drugom i ovdje treba pronaći zlatnu sredinu.

3. Durenje i šutnja
Žene često vjeruju da muškarac treba znati šta je s njegovom partnericom, šta želi i kakve emocije su je u svakom trenutku savladale. Ali, muškarci ne znaju čitati misli.

Umjesto da glasno kažu što im smeta, žene često biraju da šute i dure se, a time postižu jedino zid nesporazuma i nerazumijevanja u vezi, koji se ne ruši lako jednom kada se dobro utvrdi.

4. Pažnja na žličicu
Mnoge odrasle djevojke i žene plaše se pokazati svoje prave osjećaje, plašeći se reakcije muškarca ili vjerujući da su ti osjećaji slabost kojom će muškarac manipulisati.

Ako je on takav tip čovjeka, odmah ga ostavite, ako nije – slobodno mu dajte pažnju koju zaslužuje i priznajte što osjećate. Muškarci ne podnose foliranje!

5. Ne dozvoljavate mu da govori
Ovo je znak nepoštovanja. Žene znaju čak i upadati u rečenicu izjavom: Znam to i bez tebe…

Ovakvo ponašanje vrijeđa, isto kao što bi uvrijedilo i vas.

6. Ne poštujete sebe
Vrlo često žene sebe ne cijene dovoljno i nemaju dovoljno samopouzdanja. Za to postoji mnoštvo razloga, od uzroka iz djetinjstva do ranijih neuspješnih veza. Nitko ne uživa u društvu nesigurnih osoba.