Šerif Konjević se dopinguje voćem: HURMAMA SE ŠTITIM OD MOŽDANOG UDARA

Redovnim konzumiranjem voća i povrća smanjujemo rizik od raznih bolesti. Voće je idealni saveznik i dijet jer uz pomoć voća izbjegavamo debljanje budući da je sastav svake voćke optimalan što se tiče broja kalorija.

Toga je svjestan i Šerif Konjević, koji je poznat kao veliki gurman. Nije mu mrsko ni meso, ni pita, ni voće, ni povrće. On se čak veoma dobro snalazi u kuhinji, a uvijek su mu puni i kuća i automobil raznog voća, prirodnih sokova….

„Voće konzumiram s oduševljenjem i neizostavni je dio mog svakodnevnog jelovnika, bilo da sam kući ili na putu. Vodim računa i o tome da članovi moje porodice redovno konzumiraju voće.

Kivi, ananas, narandže, hurme i drugo domaće ali i egzotično voće – su nešto u čemu ja uživam. Primijetio sam da mi sirova hrana godi, a posebno u toku zimskih dana mi vraća snagu, diže imunitet.

Istaknuo bih hurme, koje su, prilično zapostavljene. One naprimjer imaju širok spektar zdravstvenih i nutritivnih vrijednosti, zbog kojeg ih smatraju najzdravijim voćem na zemlji.Odličan su izvor i željeza, a kako sadrže kalij, štite od moždanog udara. Bogate su fluorom pa štite od karijesa.

Ne znam koliko su mandarine zdrave i čime su sve bogate, što se tiče nutritivnih svojstava ali, dosta sam se puta uvjerio da mi bolje od bilo čega drugog – pomažu kod kašlja. Pred nastupe se “dopingujem” mandarinama i tad sam siguran da me glas neće izdati.- kazao je za Auru Šerif Konjević