Semir M., iz Doboja: Suparnice moje supruge su nam zaključale nafaku!

I vjerovao sam u mogućnost da sam predmet džinske igre, ali i nisam. Ići duhovnom iscjelitelju ili ne ići, bila je moja dilema. U moj i Amelin dom su se uselili nemir, depresija, ljutnja, ali i sve češća buka zbog žustrih svađa…

Moja supruga Amela i ja, u brak smo ušli iz čiste ljubavi. Vodili smo miran i prijatan život. Nismo imali previše, ali ništa nam nije ni nedostajalo. Vrijedno smo radili na tome da stvorimo topao dom djeci koju smo planirali. Sve ono za što smo mislili da bi negativno utjecalo na našu djecu i naš ideal porodice, nije imalo mjesta u našoj kući.

Sve je bilo, tako reći, spremno za novog člana porodice. Godinu dana, koliko smo bili u braku, radili smo na proširenju porodice. Međutim, radosnu vijest nikako da dočekamo. Bezbroj noći sam probdio na terasi, paleći cigaru za cigarom i razmišljajući o našoj nevolji. Od Boga sam tražio da mi da znak koji će mi odgovoriti na pitanje “zašto”…

Neobičan ljekarski savjet

Kako to obično biva, sva ta situacija počela je da stvara paranoju i strašan stres. Kako kod mene, tako i kod moje supruge. Želja i bol su bili toliko jaki da sam bio spreman učiniti nemoguće! Bio sam spreman ponovo prokopati Suetski kanal, često kažem. A, zaista je tako i bilo. S druge strane, Amela je sve češće dan provodila u suzama. Nasreću, još sam imao snage da je tješim.

Međutim, uskoro nas je dočekao novi šok – izgubio sam moć kao muškarac. Potencija mi je najednom pokleknula, a interesovanje za ženu sam potpuno izgubio. To je bio razlog da baš u sebi počnem identificirati krivca za to što u našem domu nema djece. Išao sam od jednog ljekara, do drugog. Pogađate – nalazi idealni! I moji, ali i Amelini.

No, posljednja posjeta ljekaru, bila je ključna. Sjećam se da mi je taj ljekar rekao da pomoć moram potražiti na drugom mjestu. Kojem, histerično sam upitao. Tada me je doktor pitao da li sam vjernik jer, nastavio je, ako jesam, trebao bih znati da postoji svijet džina i nešto što se zove duhovna medicina. Bio sam zatečen ljekarovom opaskom, ali tad mi se sve samo kazalo…
Ko je kriv?

I vjerovao sam u mogućnost da sam predmet džinske igre, ali i nisam. Sve sam nekako počeo odugovlačiti. Ići duhovnom iscjelitelju ili ne ići, bila je moja dilema. Dok sam se ja preispitivao, našao sam vremena i da samog sebe “tješim” – čašicom. U moj i Amelin dom su se uselili nemir, depresija, ljutnja, ali i sve češća buka zbog žustrih svađa.

– Ko je kriv?

– Ti si kriva!

– Ne, ti si kriv!

To su tri rečenice na koje se svela skoro sva naša komunikacija.

Kola su krenula nizbrdo. Hitro! Nismo više znali koju ručicu povući da makar usporimo kotače. Sve što sam zarađivao, nestajalo je bestraga. Kao da nam je nešto “otelo” nafaku. Zbog toga, na koncu sam ipak odlučio potražiti pomoć kod duhovnog iscjelitelja. Odabrao sam Alju ef. Harića, jer sam ga i poznavao. On je bio moja zadnja nada.

Zajedno sa Amelom, otišao sam u posjet ef. Hariću. Sve sam mu ispričao, bezbroj pitanja postavio. Odgovor sam, ovaj put, dobio. Aljo nam, gledajući u svetu knjigu Kur’an, reče da je na našu kuću bačena crna magija! A, moju potenciju “zaključale” su Ameline supranice! Još saznajem da je ta crna magija napravljena na katancu, bačenom u rijeku Bosnu!

Koliko sam se šokirao, to ne mogu ni opisati! Nasreću, ef. Aljo je znao i lijek. U rijeku Bosnu nisam morao skakati, iako sam bio spreman. Dobio sam samo da pijem “učenu” vodu. A, ef. Aljo je otpočeo tretmane učenja dova i otklanjanja crne magije, odnosno sihira. Uskoro smo se uvjerili da se to i isplatilo. U našu kuću vratila se nafaka i sreća, a 40 dana nakon tretmana, Amela mi je priopćila radosnu vijest: ”Semire, trudna sam!”

112 sureta i 701 tegoba

Aljo ef. Harić spada u red cjenjenijih duhovnih iscjelitelja. Veli da ga je u svijet duhovne medicine povuklo čisto srce vjernika, ali i porodična tradicija. Duhovna medicina je njegov životni poziv. Zbog toga je, valjda, bio izbor mnogih nevoljnika koji su pomoć željeli potražiti upravo u ovoj sferi alternativne medicine.

– Liječim učenjem 112 sureta. Tako skidam sa čovjeka sve vidove crne magije – i sihire, i uroke i nagaze, ali i liječim bolesti današnjice, kao što su strah, nervoza, nesanica, itd. Ukratko rečeno, učenjem iz Kur’ana otklanjam 701 jednu tegobu. Uz to, spajam rastavljene, rješavam bračne probleme kojima kumuje crna magija – objašnjava duhovni iscjelitelj Harić, te dodaje kako se crna magija najčešće pravi u sitnom obliku – od dlačica, krvi, čak šećera ili kafe. Postavlja se na mjestu kuda osoba najčešće prolazi.

– Najbolja preventiva, odnosno zašita od crne magije, jeste svakodnevna molitva Bogu. Muslimani neka uče Bismile i Fatihu, a pripadnici drugih monoteističkih religija neka se na svoj način mole Bogu. Bog je jedan, to ne smijemo zaboraviti, i sve nas podjednako može štititi od zla!