Selma F. iz Sarajeva o svom iskustvu sa sihirima: Kad u istom danu dobijete otkaz na poslu, slom živaca i „nogu“ od zaručnika, znajte da ste žrtva magije

Prerezati vene ili skočiti sa zgrade? Popiti neki otrov? Ne, nemam otrova, a da se popnem na zgradu i skočim, previše mi je to nekako egzibionistički. Nisam ja taj tip. Da režem vene, opet, ne znam koliko to traje. Da li se umire sporo ili? Koliko će krvi isteći? Eto kakve su mene misli mučile…

 

– Prije tri mjeseca, očajava sam toliko da sam i na Boga počela huliti.

– Zašto me kažnjavaš, šta sam zgriješila pa mi ovakve udarce zadaješ – vapila sam ka nebu, pružajući drhtave ruke i uplakane oči.

– Odgovora nije bilo. Samo tišina i moje misli. Crne. Prerezati vene ili skočiti sa zgrade? Popiti neki otrov? Ne, nemam otrova, a da se popnem na zgradu i skočim, previše mi je egzibionistički. Nisam ja taj tip. Da režem vene, opet, ne znam koliko to traje. Da li se umire sporo ili? Koliko će krvi isteći? Kad me nađu, hoće li mi materi pozliti?

– Eto kakve su mi misli prolijetale glavom. Uglavnom, sve misli o samoubistvu sam odbacila nakon višednevnog vaganja. Ostao je samo očaj, suze i more pitanja – kazuje nam na početku svoje ispovijesti Selma F. iz Sarajeva.

Ona je u jednom danu zadobila tri teška udarca. Vjerenik je grubo raskinuo dugogodišnju vezu zbog čega je, u šoku, na poslu napravila grešku. Istog je dana dobila otkaz i prijetnju da će je firma teretiti za nanesenu štetu.

– Bilo je to prije tri mjeseca. Spremala sam se na posao kada mi je stigao SMS od Mede. Tako mi je naime u imeniku memorisan zaručnik. Baš sam se začudila otvarajući poruku znajući da je radio drugu smjenu i da bi trebao spavati.

– Sadržaj ne bih prepričavala. Na veoma grub način mi je dao “nogu” objasnivši šturo kako ja nisam za njega i kako je upoznao na poslu djevojku u koju se zaljubio na prvi pogled. Ostavlja me, raskida zaruke, prekida planove za vjenčanje.

– Zanijemila sam. Nije bilo mjesta za sumnju da se radi o šali. Poznavala sam ga i previše dobro. Nije bio šaljivdžija. A ni 1. april nije bio. Pokušala sam ga zvati, slala poruke. Nije odgovarao. Zbunjena, otišla sam na posao gdje sam napravila niz strahovitih greški. Istog su me dana poslali kući.

– Usput sam odlučila svratiti do Medinog stana. Kao u filmovima, vrata mi je otvorila nepoznata, plastična plavuša, bujnog poprsja i sa frotirskim ručnikom na sebi. Okrenula sam se i oteturala do svog stana gdje sam doživjela prvi nervni napad u svom životu. Tresla sam se, vrištala, histerisala, plakala, udarala glavom o zid. Mati je pozvala hitnu. Smirilo me tek nekoliko injekcija – prisjeća se Selma.

Narednih je dana kovala pa odbacivala planove o samoubistvu. Mučila se sa željom da opet ode do zaručnika, da se uvjeri da je oči nisu varale ali, ponos je bio jači od želje.

– Vidjela sam da me blokirao na FB-u, Instagramu, Twitteru…posvuda. Tek tako, iz čista mira. Mislila sam da će mu barem nedostajati moj kućni ljubimac, pas s kojim smo imali naše rituale. Šetnje naveče, trčanje vikendom po bh.planinama…volio je mog psa čini mi se više nego ja ali, ni to ga nije navelo da mi barem poruku uputi. Objašnjenje neko, izraze sućuti, išta…

– Uglavnom, da skratim priču, u jednom danu sam ostala bez svoje velike ljubavi i podrške, slomljenog srca i bez posla, sa narušenim zdravljem. Nije mi se živjelo, a bilo me strah da dignem ruku na sebe.

– Što ne vidiš negdje nešto…probaj, šta te košta. Baš je čudno to kod tebe,s ve tako da se izdešava. Znam koliko te voli, a ostavio te. Majkemi, tu meni nešto smrdi – savjetovala me drugarica na čiji sam nagovor psojetila vidovitu Leu. Bingo!

– Čim je Lea otvorila karte, vidjela je tu plavušu kako je crnom magijom smotala mog zaručnika. Dalje se sve odvijalo kako se odvijalo, otkaz, nervni slom i niz drugih zdravstvenih problema. Ukratko, Lea je poništila tu magiju svojom hamajlijom “99 Allahovih imena”. Dala mi je i zaštitne kristale. Otjerala je tu plavušu i iz života mog Mede i iz njihove firme. Ja sam pronašla drugi posao, izgladila ljubavne “nesuglasice” i samim tim, rasteretila i psihu. Kao da se ništa nije ni desilo.

– A da nije bilo Lejle i njene pomoći, mislim da bih pobudalila skroz naskroz. A zbog čega? Koga? Nečije pokvarene želje i zla kojem služi? Ne. Nije pravedno. Zato, ako se prepoznate u mojoj priči, ne očajavajte. Nazovite vidovitu Leu i pitajte je šta vam se dešava sa životom…Nije sve baš onako kako izgleda.