Šejla D. (45) iz Sidneja, Australija, u Sarajevu je pronašla lijek za opaku bolest: Osam vrsta raka bujalo je u mom tijelu!

Imala sam nesreću da se u mom tijelu nagomilaju i razmnože nakupine preko osam vrsta kancerogenih ćelija. Ujedinjene, ćelije su mutirale tvoreći jednu, sasvim novu vrstu boljke koja je od mene napravila „biljku“.

Zdravlje je oduvijek bila najcjenjenija dragocjenost koju jedan čovjek može imati, a odsustvo zdravlja ili bolest – najcrnja sudbina koja može zadesiti nekog pojedinca. Na smrt ali i bolest, navikavamo se od kako dođemo na ovaj svijet, ali opet – nikad dovoljno.

Tako je započela svoju ispovijest za Auru Bosanka Šejla D. sa adresom stanovanja u Sidneju. Dijagnozu svog stanja, kojem su prethodili brojni mučni simptomi, saznala je prošle godine, u ovo doba. Rak pluća s metastazom na rebra. Nije je, kaže, ništa boljelo. Samo je jednog dana uočila na leđima crnu mrlju koja se širila. Otišla je dermatologu, odakle je upućena na daljne pretrage.

– Kratko sam čekala nalaze koji su potvrdili rendgenski snimak pluća i nalaz pulmologa. Rak pluća, uznapredovali.

–         Imala sam tek toliko snage da odbijem ostati u bolnici. Nisam mogla podnijeti onaj okužni, sterilni miris, krevet na kojem je toliko ljudi umrlo. Utuklo bi mi to psihu – bila sam izričita – nastavlja priču Šejla.

Crna mrlja na leđima

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Dva mjeseca je primala terapiju citostaticima da bi se onda svojevoljno, odlučila na život bez lijekova.

– Možda je to bila greška ne znam, početi liječenje pa prestati. Možda je upravo to dovelo do mutacije već oboljelih ćelija. Imala sam naime, nesreću, da se u mom tijelu nagomilaju i razmnože nakupine preko osam vrsta kancerogenih ćelija. Ujedinjene, ćelije su mutirale tvoreći jednu, sasvim novu vrstu boljke koja je od mene napravila „biljku“.

– S novim saznanjem, vraćam se u bolnicu, ali, stanje postaje sve gore, zabrinuta lica ljekara govore sama za sebe. Tada, na nagovor sestre, obraćam se doktorici Trobradović.

– Moja sestra je insistirala da se čujem s dr. Trobradović jer je njena radna kolegica kod dr. Trobradović izliječila rak dojke. Bila je to vijest nade, ohrabrenja. Htjela sam i ja na tako lagan način izaći iz te haotične situacije. I uspjela sam.

– Smogla sam snage za let avionom uz bezbroj presjedanja. Pregled na aparatu za mjerenje protoka energije kod dr. Trobradović pokazao je blokade u predjelu pluća.

–         Odmah sam na sredinu kreveta, što odgovara sredini tijela, postavila Cedar uređaj koji štiti od štetnih zračenja, a počela sam i s trošenjem čuvenog Eliksira sa Kavkaza. Stanje mi se odmah počelo popravljati.

–         To je bio vrhunski zaokret, nalik onim grčkim tragikomedijama. U jednom trenu se pripremam za smrt, razmišljam o stvarima koje zdravom insanu nikad ne padnu na pamet, a u drugom trenu se smijem, razgovaram sa doktoricom Šuhretom, ohrabrena pozitivnim iskustvima njenih pacijenata koje je izliječila od najgorih mogućih bolesti. Da, život je lijep, a rak je pobjediv. Cedar ploču i Eliksir sa Kavkaza bi uistinu svaki dom trebao imati – poručuje Šejla, koja je tako to tvrdi, veoma tešku bolest uspjela u potpunosti izliječiti za svega nekoliko mjeseci.

Sve vagajte!

– Danas, ipak živim jednim novim načinom života. Stvari koje sam poduzela na svom putu k zdravlju čak ni nisu bog zna što, samo eliminacija industrijskih proizvoda. No, prve stvari moraju se odlučiti u glavi. Zamislite da neke činjenice iz svog života stavite na vagu: lijeva strana vage – desna strana vage

novac – zdravlje

posao – zdravlje

auto – zdravlje, itd.

Da li zdravlje na toj vagi uvijek pretegne? Vjerujem da da. Mada su sve druge stvari neophodne u životu, ne trebaju imati prioritet ciljeva koje svakodnevno želimo postići, i svako razuman će prednost dati zdravlju. Ali, zašto onda redovno servisiramo auto, pazimo čime ga hranimo (samo preporučenim gorivom), redovno održavamo, mijenjamo gume, garažiramo, ne vozimo po lošem putu, ne preopterećujemo? Kad kupimo nov mobitel, čuvamo ga, stavljamo mu staklo, foliju, masku? Jer želimo da nam traje, da se ne kvari, da dobro radi, da nemamo nepotrebne izdatke.

Da na takav način skrbimo o svom organizmu, trajali bismo, ne bismo se kvarili, dobro bismo radili, ne bismo imali nepotrebne izdatke …

Druga vaga koja mi se sama nametnula je: ‘sve na ovom svijetu – moja djeca’

I tu ne vjerujem da bi iko dva puta razmišljao. Ali, kako ću pomoći svojoj djeci, skrbiti o njima i podići ih ako sam bolesna??? Dakle, zdravlje je ispred svega, temelj cijelog mog života, i jedini element koji će mi donijeti sve ostalo. Samo zdrava mogu kvalitetno živjeti, djecu podići, stjecati, raditi. Ovim sam samo htjela reći da mi živimo kako moramo i možemo, ali neumoljiva logika iznesenog stavlja rad na zdravlju na prvo mjesto, i zato niti jedno odricanje i niti jedan napor u borbi za vraćanje zdravlja ne trebaju biti teški.

– Ja se jesam izliječila uz lijekove dr. Trobradović, ali i prije toga, prije dolaska bolesti, trebala sam više čuvati svoje zdravlje, više misliti na sebe, a ne samo na posao, muža, kuću, djecu. Treba misliti na sebe, izbjegavati stres po svaku cijenu. Stres je okidač svih bolesti – poručuje Šejla.

Kontakt tel. dr. Trobradović 061/320-726.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!