Šeherezadin izvor ljepote, vitalnosti i zdravlja: Za ovaj recept sigurno niste čuli! (FOTO)

Lijepa turska glumica Berguzar Korel, majka petogodišnjeg Alija, plijeni ljepotom, vedrinom i energijom, a sve zahvaljujući pravilima koje je sama postavila i kojih se disciplinovano pridržava, piše Lisa.rs.

Nezaboravna Šeherezada iz “1001 noći” i supruga Halita Ergenča, Berguzar Korel (34), i danas ima savršen stas, baršunastu kožu i gustu sjajnu kosu kao i kad je bila na početku dvadesetih, zbog čega izaziva iskreno divljenje žena širom svijeta.

A, tu fizičku ljepotu dodatno naglašava iskričava životna vedrina i silna energija koju lijepa glumica isijava gdje god da se nađe. Evo u čemu je tajna njene ljepote, vitalnosti i zdravlja.

1. Kad iz nekog razloga moram da skinem koji kilogram, koristim oprobanim recept kojim regulišem varenje i ubrzavam metabolizam: uveče u čašu od dva decilitra u vodu potopim dvije suhe kajsije, jezgro jednog oraha i štapić cimeta i to ostavim kraj uzglavlja. Čim ujutro otvorim oči, pojedem kajsije i orah, a vodu popijem. Rezultati se vide vide već poslije nekoliko dana.

2. Vitkost prije svega dugujem redovnom treningu, a da slučajno ne bih koji preskočila, anagažovala sam ličnog trenera koji je uz mene čak i na ljetovanju. Zato mi se prijatelji smiju i u šali kažu da treniram poput fudbalera. Onih dana kad baš ne mogu na trening obavezno prepješačim najmanje šest kilometara.
3. Na našoj trpezi je samo svježe voće i povrće, i to organsko, nabavljeno na pijaci a ne u megamarketu. Svakog petka odlazim na pijacu orgnaske hrane i tamo ga kupujem od seljaka koji su ga proizveli. Takođe mi je veoma bitno da svako voće i povrće jedem samo tokom njegove sezone. Od tog pravila ne odustajem.

4. Ishrana mi je bogata mahunarkama i namirnicama koje proizvde proteine sagorjevače masti. I ugljeni hidrati su zastupljeni radi balansa, ali samo u vidu barenog pirinča.

5. Po preporuci ljekara konzumiram specijalne biljne čajeve, a umjesto zelene salate koristim rukolu.
6. Dnevno popijem najmanje 1,5 litar vode, ali je nikada, baš nikada ne držim u plastičnoj ambalaži, već isključivo u staklenoj. Uz to voda mora da bude alkalna, te smo zbog toga u kući montirali specijalan prečistač.

7. Jedini grijeh su mi slatkiši, obožavam da ih spremam ali i da ih jedem. Zato njih nikako nisam mogla da se lišim i jedem ih svaki dan, ali zahvaljujući biljnim čajevima sagorevačima kalorija ne gojim se.

8. Uveče, kad god mi obaveze dozvole, rano odlazim na spavanje, ali, što je takođe važno, i rano ustajem. Tada je zapravo najbolje vrijeme za vežbanje.