Sedam znakova da ste pronašli čovjeka vrijednog braka

Postoji jedna stvar koju svi pokušavamo da ostvarimo i stignemo. Često jurimo za njom. Jedna sila koja nadmašuje novac i moć, a to vrlo usko obrazložava kakvi smo ljudi. To je ljubav. Ona je kao povratak kući. Brige se stišavaju, a vi se osjećate sigurno i zaštićeno u zagrljaju vašeg partnera. Kada volite, teško je zamisliti da ostatak života nećete provesti s tom osobom. Ali kako znate da je to “to”, a ne samo prolazna fantazija?

Ovi znakovi mogu biti pokazatelj da ste pronašli muškarca s kojim želite provesti ostatak života.

 

  • Pred njim se ne “pretvarate”. Dobri dani i loši dani. On uvijek razumije ko ste vi i ne očekuje da budete bilo šta drugo do onoga što zaista i jeste. U njegovim očima zbog toga ste posebni. Nema pretvaranja.
  • Vaša sreća je njegova sreća. I obrnuto. Znate da je on onaj pravi, jer se odnosi prema vama na načine za koje niste znali da su mogući. On želi ono što je najbolje za vas pa čak iako to može ići na njegovu štetu. On se nesebično daje, jer vaša interesovanja sada su i njegova.
  • Čak i na kraju veoma lošeg dana, vi samo želite da budete s njim. Bez obzira na to koliko ste loše raspoloženi, radije biste bili s njim nego sami, jer uz njega se osjećate bolje. Njegovo samopouzdanje i strast pozitivno utiču na vas, što vašu vezu čini još uzbudljivijom. Želite ga u svojoj blizini. Uvijek.
  • Privlačnost je opipljiva. Fizički, emocionalno i mentalno – kompatibilni ste na svim nivoima. Hemija između vas dvoje dovoljno je snažna da blokira sve drugo. Ponekad, samo vas dvoje ste važni i nemate nikakav osjećaj prema ostatku svijeta.
  • Želite da svako iskustvo podijelite s njim. Kada zamišljate svoju budućnost, on ima veliku ulogu u tome (i obrnuto). Ideja da provedete ostatak života s njim nimalo vas ne plaši. Biti uz njega, mjesto je na kojem se osjećate najprijatnije i najsigurnije.
  • On ne samo da sluša već i čuje ono što govorite. On prilično često može čitati između redova i predvidjeti vaše potrebe, bez potrebe da stalno pričate o njima. On razumije šta pokušavate reći i ne morate stalno objašnjavati. Pažljiv je i dobronamjeran. Uzajamno se pomažete, kako biste postali osobe kakve i želite biti.
  • Prihvata vas takvom kakva ste. Možda vam je potrebno dva sata da se spremite, možda ste glasniji od njega ili možda i nemate baš odličan smisao za humor, ali on vas voli zbog toga. On zna sve o vama – i dobre i loše strane – i cijeni ih obje, jer sve je to dio vašeg karaktera i ličnosti.

(minimagazin.info)