Sedam stvari koje nikada ne smijete bacati u WC školjku

Prije nego odlučite nešto baciti u odvod wc-a ili u sudopera stanite i malo promislite kako će se to ponašati u cijevima – hoće li se razgraditi, otopiti ili samo taložiti.

Ovih sedam stvari ne bacajte u odvode jer će ćete samo stvoriti probleme i potrošiti novac na majstora, a niste trebali.


1. Ulje i mast
Ulja i masti se nakon kuhanja nikada ne smiju bacati u odvod sudopera ili u zahodsku školjku. Naime, nakon kontakta s hladnom vodom masnoća će se stvrdnuti i uzrokovati blokadu – začepit će vam odvod.

2. Štapiće za uši
Ako ih bacate u zahod, doći će do njihovog gomilanja u cijevima, a na njih će se pak naslagati drugi, manji otpad, dlake… – i evo problema.

3. Dječje pelene
Gel unutar dječjih pelena ne može se otopiti. Umjesto toga, pelena će u doticaju s vodom još više nabubriti i začepit će vam odvod.

4. Higijenski ulošci
Ista stvar kao i s pelenama je i s higijenskim ulošcima – ni njima nije mjesto u zahodskoj školjci.

5. Vlažne maramice
One se neće u vodi razgraditi kao WC papir već će se nagomilavati u odvodu sve dok ga ne začepe, a tada će vam se sadržaj iz zahoda vraćati u kuću.

6. Talog od kafe
Mnogi ljudi ne znaju kamo bi s talogom od kafe pa ga izliju u sudoper ili u zahod. No, to je loša ideja jer se talog može nataložiti u cijevima i blokirati protok tekućina.
7. Pijesak za mačke
Nikako nije dobro istresti iskorišteni pijesak od mačke u zahod, bolja ideja je smeće. Naime, u cijevima se mogu stvoriti grude tog pijeska i stvoriti probleme, savjetuje Bright Side.