Sedam stvari koje muškarci odmah primijete kod žena!

Lijepo lice

Muškarci prvo primjećuju lice pa tek onda ostatak tijela. Oči, osmijeh, izraz? “Sve. Ne bih mogao izdvojiti samo jednu karakteristiku. To je opšti osjećaj, a ako provedem više vremena s njom onda bih tek mogao odlučiti da li me više privlače oči ili neki drugi dio lica”, kaže Marko.

Izgled tijela

Većina muškaraca priznaje da skoro odmah uoči da li je neka žena “evidentno van forme” ili ne. Osim toga: “Prije primijetim lijepe grudi ili zadnjicu nego tricepse… mada su lijepo oblikovane ruke veoma privlačne”, kaže Zoran.

Odjeća

Petar kaže: “Obraćam pažnju na to kako je žena obučena, ali ne na seksualan način već da bih je bolje shvatio”. Drugi momak nam je rekao da, način na koji je žena obučena, može dosta reći dosta stvari o njoj samoj, od stila do finansija: “Želim nekoga ko se zna dobro obući za svoj stil. Odjeća ne mora biti skupa, ali je bitno da žena zna kako da je nosi”.

Da li je žena glasna

Da, neki muškarci su bukvalno tako rekli, a i drugi su se složili s njima. Očito, momci primjete kada je žena “pretjerano napadna u govoru ili ponašanju u odnosu na okruženje”. Ljepši način da se ovo kaže bi bio da li žena ima osjećaj za pristojnost. Na kraju, ni mi ne volimo kada su muškarci preglasni.

Da li je u društvu sa više djevojaka ili momaka

Momci odmah primijete odnos polova sa kojima se žena druži. “Ako žena ima hrpu muških prijatelja, to vam pomaže da znate da ako je fina prema vama to ne znači i da je privlačite”, rekao je Kristijan.

Naočale (i drugi modni dodaci)

Muškarci odmah primijete da li žena nosi naočale, ali treba znati da im to nije odbojno. Naime, veliki broj muškaraca obožava žene sa naočalama, jer ih smatraju pomalo povučenim i zagonetnim. Takođe, oni će primijetiti i druge modne dodatke, poput narukvice, minđuša ili šala. I da, i to im se sviđa. Veoma.

Kontakt očima

Većina muškaraca ističe da im je važan kontakt očima – sposobnost i želja da žena održi kontakt očima je veliki signal muškarcu da je ona možda i zainteresovana da ga upozna.