Sedam razloga zašto je vrući napitak od đumbira bolji do čaja

Ovaj ukusni napitak pomoći će vam da se oduprete proljetnim prehladama.

Sastojci:
Grumen svježeg đumbira
1 litra obične vode
Par kašičica domaćeg meda
1 limun
Priprema:
Ogulite korijen đumbira i narežite na tanke kriške.
Stavite đumbir u lonac i prelijte ga vodom, pa stavite da kuhajte ovaj aromatični korijen barem 15 do 20 minuta na umjerenoj temperaturi.Nakon toga maknite s vatre i pustite da odstoji još barem 5 minuta.
Odvojite đumbir od tekućine, tekućinu zasladite s domaćim medom i zakiselite limunom po želji i pijte vrući.

Razlozi zašto biste ga trebali skuhati napitak od đumbira:

1. Osnažuje tijelo i jača imunitet

2. Ubrzava oporavak ako ste bolesni

3. Smiruje mučninu i nervozu u želucu

4. Blagonaklono djeluje na nervni sistem

5. Potiče probavu i rad crijeva, pa smanjuje nadutost

6. Potiče cirkulaciju

7. Utoplit će vas bolje od najdeblje jesenske dekice

Komentari

komentara