Sedam mjesta u domu koje je dovoljno očistiti jednom godišnje

Ako imate osjećaj da čim počistite dom morate sve ispočetka, voljet ćete ovu listu jer sve na njoj možete čistiti samo jednom godišnje. Otkrijte kojih je to 7 mjesta u domu dovoljno čistiti jednom u 365 dana.

Dubinski očistiti tapecirani namještaj
Pojavi li se mrlja na tapeciranom namještaju možete je sami ukloniti, ali godišnje čišćenje možda je bolje prepustiti profesionalnim službama za čišćenje koje imaju adekvatnu opremu.

Dubinski očistiti tepih
Dubinsko čišćenje tepiha podrazumijeva pranje tepiha sredstvom koje će ukloniti sve nečistoće i njega i učiniti da opet izgleda kao nov. Dubinsko čišćenje tepiha preporuča se svakih 12 do 18 mjeseci.

Usisati ili obrisati prašinu oko ventilacijskih otvora
To se odnosi na ventilacijske otvore klima uređaja, kupaonske ventilacijske otvore i slično. Kod usisavanja ventilacijskih otvora preporuča se upotreba četke s čekinjama kojom pređite po letvicama kako biste spriječili da vam kroz ventilacijski otvor u dom puše prašina.

Obrisati vanjski namještaj
Vanjski namještaj najbolje je očistiti tokom proljeća, kada dvorište ili terasu uređujete za tople mjesece koji dolaze.

Dubinski očistiti sušilicu rublja
Maknite cijev s kojom je spojena sušilica rublja te usisavačem temeljito prođite unutar, oko i ispod sušili rublje te što dublje možete ući sa svakog kraja cijevi s unutarnje i vanjske strane kuće.

Pročistiti garažu, podrum i tavan
Mnogima ove prostorije služe za odlaganje stvari koje nam višu nisu potrebne, ali mislimo da bi nam jednom ipak opet mogle zatrebati. Ili stvari koje nemate nigdje drugdje staviti. Zato je dobro da jednom godišnje pregledate što se sve ondje nalazi i riješite se stvari koje vam više sigurno neće trebati.