Saznajte koji sport najviše odgovara vašem karakteru

Ne mogu svima da odgovaraju svi sportovi. Nekome više odgovaraju timski sportovi, a nekome individualni. Neko uživa, a neko ne podnosi fizički napor. Koji sport odgovara vašem karakteru? Vi ćete najbolje znati kojem tipu pripadate.

Agresivan tip

Za vas je karijera najvažnija u životu. ne volite baš timske sportove, obzirom da u njima ne možete da dominirate. Vi ste po prirodi avanturista i volite neobične aktivnosti. Planinarenje je idealno za vas, jer ćete tako poboljšati fizičku snagu i izdržljivost, a i tako se takmičite samo sa prirodom. Vama bi odgovarao i džoging.

Povučen tip

Vi se najbolje osjećate kada ste okruženi ljudima koje poznajete. Zato su za vas najpogodniji timski sportovi. Medjutim, da biste pobijedili svoju stidljivost, možete početi sa gimnastikom. To će vam pomoći da steknete više samopouzdanja i da oblikujete svoje tijelo, prenosi Zenasamja.

Samouvjeren tip

Vi ste perfekcionista sa viškom samopuzdanja, možda čak i narcis. Opterećeni ste svojim tijelom i najvažnije vam je da ste u svemu najbolji. Izaberite sport koji ne podrazumijeva samo oblikovanje tijela, nego i mogućnost da vas vidi što više ljudi. Vama odgovaraju duge šetnje i biciklizam. Ovi sportovi će poboljšati vašu kondiciju i koordinaciju pokreta.

Nemotivisan tip

Vi niste lijeni, samo vam nedostaje energije. Za početak vam preporučujemo timske sportove gdje možete da se družite sa prijateljima. Kada vi nemate želje za treningom, oni će biti tu da vas motivišu.