Saznajte koji je simbol vaše duše na osnovu mjeseca rođjena i šta on govori o vašoj sudbini: Rođeni u aprilu su neustrašivi, julske osobe su agresivne, a decembarske – fleksibilne!

Rijetko razmišljamo o mjesecu u kojem smo rođeni, a on utiče na naš karakter i sudbinu podjednako, a možda i više od horoskopskih znakova. On može mnogo toga ispričati o vašem temperamentu, borbenosti, hrabrosti. Svaki mjesec je predstavljen određenim simbolom duše. Potražite mjesec u kome ste vi rođeni i pogledajte koji simbol predstavlja vas i vašu dušu.

Zmaj (januar)

Osobe rođene u januaru su ambiciozne, što znači da se neće zaustaviti dok ne ostvare svoje ciljeve. U vama gori vatra, ali to ne mora biti loša stvar. Nekad vam je pogon, a nekad bijes. Na vama je da naučite da je kontrolišete.

Feniks (februar)

Baš kao i ptica feniks koja se nakon smrti ponovo rađa iz pepela, osobe rođene u februaru će opstati bez obzira na okolnosti. Imati feniksa za simbol duše znači da ste pravi borac!

Jin-Jang (mart)

Jin-Jang predstavlja balans i razumijevanje da su svjetlo i tama dva različita načina da unesete harmoniju u svoj život. Vi znate kako da iskoristite suprotne sile kako bi uspostavili unutrašnji mir.

Lav (april)

Ljudi rođeni u aprilu su neustrašivi. Vi imate lava za simbol duše i prvi ćete istupiti iz gomile.

Vuk (maj)

Ako ste rođeni u maju, vi ste veoma rezervisani u društvu. Kao vuk koji vodi čopor, suptilno ćete preuzeti vodstvo.

Riba (juni)

Ribe su fleksibilne, slobodne i sposobne da odu gdje god požele. Takve su i osobe rođene u junu – slobodno plivaju kroz životne izazove.

Vatra (juli)

Osobe rođene u julu imaju ličnost koja gori jasno, poput vatre. Možete biti veoma agresivni, ali to je vaš način da ostanete motivisani.

Konj (avgust)

Kao konja koji trči divlje i slobodno po livadi, vas ne plaše izazovi koji vam stoje na putu. Ne volite da izbjegavate rad i niko vas ne može kontrolisati osim vas samih.

Cvijet (septembar)

Septembar budi nježnost u svima: oni rođeni u septembru su jednostavni poput mirisa cvijeta. Nježni su, ali lijepi sa svojom gracioznošću i toplinom.

Zvijezda (oktobar)

Osobe rođene u oktobru su vodič i svjetlo drugima, kao što zvijezde vode putnike kroz tminu noći.

Drvo (novembar)

Kao i cveće septembra, i novembar budi brigu i nježnost u ljudima. Ako ste rođeni u novembru, vi vjerujete u strpljenje, čekate voće da sazri i ne plašite se da dajete ne očekujući ništa zauzvrat.

Voda (decembar)

Kao što voda teče, i vi ste fleksibilni i spremni da se prilagodite svakoj situaciji. Zavisno od situacije, možete biti mirni ili burni, ali opet nježnog dodira.