Saznajte ko su najpoželjniji šefovi prema horoskopu

Otkrijte kakav način poslovanja vole određeni horoskopski znakovi, pa svoje želje i očekivanja prilagodite svom poslovnom okruženju.

OVAN

Ovan šef je motor pokretač. Često uzme stvar u svoje ruke i riješi problem, a to očekuje od svih ostalih. Ima običaj da vodi firmu kao vojnički kamp. Direktni su, ne trpe budalaštine, uvijek kažu šta očekuju i u svemu podrazumijevaju brzinu. Brzo se razljute, ali brzo i zaboravljaju ljutnju.

BIK

Žurba vam neće donijeti dodatne bodove kod Bikova. Čak i kad vam treba više vremena, Bikovi šefovi cijene korektno i tačno odrađen posao. Bikovi imaju oštro oko i za zadnje redove, mrgode se na preduge privatne telefonske razgovore i pretjerano korišćenje aparata za fotokopiranje. Ali, uvijek možete računati na Bikovo toplo srce i savjet.

BLIZANCI

Ovaj šef radi više stvari odjednom – razgovara telefonom, provjerava e-mail i dovikuje šta ko treba da radi. Oni koji ne mogu da drže korak s načinom rada jednog Blizanca, biće ostavljeni u prašini. Blizanci se dive inteligenciji i radoznalosti. Obično su vedri i raspoloženi, a u sekundi mogu postati natmureni i zajedljivi.

RAK

Rak šef je kao mama ili otac – ćoban koji pazi na stado. On će vas uvijek saslušati, ali od vas očekuje bezrezervnu odanost. Prepiranje i zlovolja su prihvatljivi, ali odavanje tajni nikako. Ovaj šef nosi oklop oko sebe i često se povlači u svoju ljušturu – poštujte zatvorena vrata.

LAV

Lav kao šef je uvijek u pravu. Iako nešto bolje znate, dobro razmislite prije nego mu ukažete na grešku. I nikad, nikad to ne činite pred drugima. Svijet se vrti oko Lavova i čak i oni najljubazniji među njima vole da se osjećaju dominantno. Poštovanje je za njih izuzetno bitno – pokoravajte se njihovom autoritetu, ali nemojte se ponižavati. Tako ćete izgubiti njegovo poštovanje. Plus je što Lav šef može istinski kreativno da inspiriše sve u svom okruženju.

DJEVICA

Djevica šef je ekstremno pedantna u detaljima. Tačnost i marljivost se smatraju vrlinama. Nered Djevicu čini nervoznom – ovaj znak voli da ima kontrolu u svom okruženju, a nikada neće oklijevati da pomogne kad god treba. Nježno postavite neophodne granice.

VAGA

Pravda je jedna od najvažnijih stvari za Vagu šefa. Ona će težiti pravednosti u radnom odnosu, u tome kako postupa prema svakoj osobi u firmi. Od vas očekuje isto. Ima oštar um i odlično pregovara. Ne podnosi tračeve i loše vibracije. Ako imate problema na poslu, dogovorite sastanak i razgovarajte dok pravda ne bude zadovoljena.

ŠKORPIJA

Ovaj šef je enigma. Djeluje prijateljski, ali svaka Škorpija je oprezna u otkrivanju istina o sebi, puna je nepovjerenja. Ovaj znak je odličan kao menadžer ljudskih resursa, jer ima moć da uoči skrivene motive. Šta god da kažete, on će to staviti u svoju memoriju, a kasnije će donositi sud o vama. Budite otvoreni i pošteni kako bi izbjegli otrovne ubode.

STRIJELAC

Strijelac je zabavan šef, ali samo dok poštujete njegovo mišljenje. Voli debate, ali voli i da pobjeđuje. Mogu da budu sveznalice koji najčešće pričaju samo u prazno, ali mogu da budu i inspiracija i odlični mentori i vodiči u poslu. Veliki su putnici i znaju puno stvari.

JARAC

Riječ šef kao da postoji upravo zbog Jarčeva, jer se ovaj znak prirodno uzdiže do pozicije autoriteta i voli da govori ljudima šta i kako da rade. Ove osobe imaju tople roditeljske osobine, ali nisu uvijek osjetljive i taktične. Od njih morate da otvoreno tražite ono što želite. Šef Jarac se divi ljudima koji sami rješavaju probleme i cijeni spremnost da se posao stavi iznad svega.

VODOLIJA

Ovaj šef se ponosi sposobnošću prekoračenja granica, ali kad dođe do njih, može biti vrlo krut, strog i nepopustljiv. Većina Vodolija je odličan timski igrači i često će vas obilaziti da se raspita kako napreduje posao. Vodolija šef će ponekad izgledati potpuno hladno i odsutno, ali on je tada samo izgubljen u svom svijetu. Tako dolazi, za pripadnike ovog znaka, do genijalnih ideja.

RIBE

Ribe su obično vrlo drage, uslužne, pune razumijevanja prema svojim zaposlenima, njihovim potrebama i osjećanjima. Nemojte previše iskorištavati tu šefovu osobinu kasneći ili izostajući s posla, jer će u jednom trenutku poludjeti i onda vam se loše piše. Postoji čelična strana kod Riba koja im daje disciplinu da budu toliko kreativni. Ribe će cijeniti ako im pomognete u organizaciji, pošto im to nije jača strana.