Saznajte kako vas poljubac odaje: Šta znači ako vas muškarac ljubi u čelo, ruku, vrat, obraz…

Poljupci su savršen način uz pomoć kog drugoj osobi pokazujete šta osjećate. Kaže se da je poljubac žarka želja da se udahne dio voljene osobe.

Ovim slatkim znakom pažnje se povezujete s bliskim ljudima, prijateljima, djetetom, ali i iskazujete strast prema partneru. Šta nam odaju različiti poljupci?

OBRAZ

Poljubac u obraz može biti sladak način pomoću kog iskazujete naklonost prema dragoj osobi ili stidljiv način pomoću kojeg želite da se približite osobi s kojom ste na prvom sastanku. Poljubac u obraz obično se daje zatvorenih usana, a ne mora da bude povezan s fizičkom privlačnošću.

UHO

Ljubljenje u uši nabijeno je strašću i ima seksualne namjere, u zavisnosti od intenziteta. “Cmok” u uho odaje razigranu i nestašnu narav onoga koji poljubac pruža.

VRAT

Poljubac u vrat vrlo je senzualan i romantičan, a dobar je uvod u predigru.

RUKA

Gest poljupca u dlan, a posebno spoljašnju stranu šake označava divljenje, nježnost i želju za ljubavlju. Pokazuje i poverenje koje osoba koja ljubi osjeća prema osobi čiju ruku ljubi.

ČELO

Poljubac u čelo je zaštitnički i odaje veliku nježnost.

POLJUBAC SA ZAGRLJAJEM

Kada se istovremeno ljube i grle, dva tijela su u bliskom kontaktu. Ovo označava jaku privlačnost na senzualnom i seksualnom nivou i predavanje jedno drugome.

USNE

Poljubac u usne označava strast, može da govori “Volim te” ili “Želim da budem s tobom”, a ako je ovlaš, može značiti samo prijateljstvo. Tumačenje ljubljenja u usta zavisi od intenziteta. Ljubljenje zatvorenim usnama karakteristično je za stare filmove u kojem glavni junak čvrsto “zgrabi” svoju dragu i na taj način joj govori “Moja si, ne opiri se”, a ona mu se drage volje prepušta.

FRANCUSKI POLJUBAC

Ljubljenje otvorenih usta kod kog se jezici dodiruju i isprepliću, pokazuje strast i predavanje drugoj osobi. Ovaj poljubac može pokazati kakva je hemija između dvoje ljudi, a često pokazuje i kakva je osoba u krevetu. Istraživanja pokazuju da je ženama poljubac mjerilo kakav je muškarac u seksu, a mnogima je ljubljenje čak važnije od seksa.

OTVORENIH OČIJU

Iako većina ljudi najviše voli da se ljubi zatvorenih očiju, osobe koje ne zatvaraju oči kad se ljube su promatrači, piše She.

ZATVORENIH OČIJU

Osoba koja zatvara oči kad se ljubi je primalac. Kad zatvorimo oči, pojačava se naš osećaj dodira i tako više uživamo u poljupcu.