Saznajte kako se vaš horoskopski znak nosi sa depresijom

Depresija je stanje koje se kod svakoga javlja drugačije, ali oni koji su je imali ili je i dalje imaju, mogu da shvate osjećanja druge osobe…

Riješiti se depresije je mnogo lakše reći nego uraditi, ali ako pogledate dublje u vaš horoskopski znak, možda možete da pronađete način koji će vam pomoći da prebrodite tu tešku situaciju.

Naravno, ako patite od depresije, najbolje je otići kod stručnog lica koje vam može pomoći, ali nije loše pogledati kakvu pomoć i savet nudi astrologija.

Ovan

Ovnovi često postaju depresivni kada postanu lišeni povezanosti sa svojim unutrašnjim plamenom. Ovo se dešava kada nauče da budu uvijek oprezni, bez slušanja svojih prirodnih instinkta – oni napreduju uz njih, a ne uz pomoć “vještačkog” opreza.

Najbolja stvar koju osoba pod ovim znakom može da uradi jeste da potraži neko avanturističko putovanje i razne, zanimljive izazove. Vatreni znakovi su otporniji na depresiju, ali ih može “uhvatiti”.

Bik

Bikovima je potrebna stabilnost da bi mogli normalno da funkcionišu. Njihov temperament je uglavnom stabilan, kao i ostatak njihovog svijeta.

Nema kolebanja kada su u pitanju emocije. Zato su stalno na jedan korak od depresije. Ako im se desi da postanu depresivni, moraju da razmaze svoju emotivnu stranu i ispune skoro svaku svoju želju.

Duga tuširanja, konzumiranje ukusne hrane… Sve to poboljšava loše raspoloženje Bika.

Blizanci

Blizancima je više dosadno, nego što su depresivni. Dobra stvar kod njih je da su toliko zainteresovani za otkrivanje novih stvari i svijeta, da je postojanje depresije u stvari i zaboravljeno.

Njima je teško da se suoče sa ožiljcima i bolom koji je duboko u njima, a samim tim ih ti problemi pritiskaju i progone.

Za rješavanje depresije je potrebno da se suoče sa svojim problemom, a ne da pobjegnu i zakopaju ga negdje duboko u sebi.

Rak

Rakovi su jedan od znakova koji su vrlo skloni depresiji, jer se često osjećaju kao da niko ne mari za njih. Ali, kada osjećaju da padaju, uvijek se okreću ka ljudima koji su u njihovom “sistemu podrške”.

Nažalost, taj korak im donosi više problema nego pomoći. Oni nastavljaju da padaju, umjesto da shvate da mogu sami da se povrate i nastave sa svojim životom.

Ne treba da čekate nekoga da popravi vaš problem, već izađite iz svoje sigurne zone i budite samostalni!

Lav

Kako je Lav znak kojim vlada Sunce, oni su uglavnom srećni i nepobjedivi ljudi koji se uglavnom ne bore sa depresijom.

Ali, i kada se ne osjećaju sretno, drugi neće to moći da vide jer svoj bol kriju kao profesionalci. Oni su tip osobe koja se ponaša kao da je sve u redu, uvjeravajući i sebe i druge da su dobro.

Postaju depresivni kada tiho pate i kada osjećaju da ih niko ne poštuje.

Djevica

Djevice su uvijek mnog zauzete da bi osjetile efekat depresije.

One vide depresiju kao nešto što se dešava ljudima koji postaju zaostali sa vremenom, što znači da je za njih lijek produktivnost i konstantna zanimacija ili rad.

Za njih je depresija izbor, a ne nešto što se “magično” dešava ljudima.

Vaga

Vage su rijetko depresivne zbog činjenice da njihova osjećanja ne idu toliko duboko kao kod drugih znakova.
Umjesto da žive emocijama, odlučuju da žive u svojim mislima. Vage depresiju liječe tako što se više druže sa prijateljima ili svojim voljenim.

Škorpija

Škorpije su osobe koje intezivno osjećaju sve, pa nije ni čudo što najlakše postaju depresivne.

Takođe, dobro je poznato da investiraju dosta u veze, pa ako druga strana stoji u mjestu – i one će.

Pošto je vodeni znak, Škorpije moraju naučiti da kontrolišu svoje emocije. Kada to nauče, na njima je da odrede da li će se prepustiti depresiji ili ne.

Strijelac

Strijelčevi su poznatiji kao veseliji znak Zodijaka. Lako se uzbuđuju i popravljaju drugima raspoloženje – kao što i sami sebi rade.

Oni trebaju da izbegavaju pesimiste , jer su sami optimistični. Mogu postati depresivni, ali im karakter znaka ne dozvoljava da budu dugo u tom stanju.

Jarac

Oni su najdepresivniji znak Zodijaka. Na njih utiče Saturn koji ih navodi na pretjerano i bespotrebno razmišljanje.

Osobe rođene pod ovim znakom mogu samo usko da razmišljaju, a depresija im se razvija uglavnom zbog potrebe za nekom garancijom koja će im obezbijediti sigurnost.

Moraju da vjeruju sebi, kao i drugima i da znaju da je to jedini način da žive sretno.

Vodolija

Vodolije rijetko kad mogu da budu depresivne. One su vazdušni znak koji imaju potpuno drugačiji pogled na svijet.

Jake su mentalno. To se uparuje sa njihovim interesom za svakim i svačim i relativno nemaju vremena da se osjećaju loše.

Postaju depresivne samo ako su neshvaćene, što se često dešava jer su one jedine na njihovom nivou.

Ribe

Ribe su znak koji bira da pati u tišini, slično kao i Lav, ali mnogo više. Mrze da prave veliku stvar od njihve patnje, jer ne žele da se drugi osjećaju loše.

Kako bi Ribe u potpunosti izbjegle depresiju, moraju prestati udovoljavati svima da bi bili srećni.

Ostanite podalje od “žrtvovanja” i mislite prvo na sebe, pa na druge.

(fokus.ba)