SAVRŠENI SPOJ: NAPITAK OD MASLINOVOG ULJA I MARIHUANE KOJI UKLANJA DEPRESIJU, BOLOVE I ANKSIOZNIST

Donosimo jedan od najtraženijih recepata: evo kako ćete dobiti maslinovo ulje s marihuanom. Ako se ispravno pripremi i koristi ovo je izuzetno ljekovit napitak

Već neko vrijeme vode se različite polemike oko toga koliko je marihuana štetna ili nije štetna za zdravlje. Brojne studije i istraživanja potvrdili su svoje – ona pomaže kod epilepsije, autizma, multiple skleroze ili hroničnih bolova. No, nedavni izvještaj tvrdi da je ‘trava’ zaista čudo!

Da bi na ispravan način kuhali sa marihuanom važno je miješati je s topljivim mastima, na primjer, maslacem ili uljem.

O ‘cannabutteru’, odnosno maslacu s kanabisom, već se dosta raspravljalo i pisalo, no ovdje ćemo se fokusirati isključivo na pripremu maslinovog ulja s marihuanom. Princip rada je gotovo identičan pripremi maslaca sa kanabisom (cannabuttera). Ako znate napraviti jedno, neće vam biti problem napraviti i drugo.

Pa evo što vam je sve potrebno za ovaj ‘savršeni’ spoj. POTREBNO JE: 28 grama marihuane i – 1 šoljica maslinovog ulja (može i zamjena kokosovo ulje)

PRIPREMITE: Mlin za kafu ili blender, lonac za kuhanje na pari, gazu i staklenu bocu.
                                           POSTUPAK:

1. Počnite s mljevenjem – S ovim dijelom valja biti izrazito oprezan, jer kažu da nisu baš svi ‘vični’ dobrom mljevenju – neki ga čak uspoređuju s umjetnošću i naukom. Potrebno je dakle samljeti marihuanu, kazali smo već, s blenderom ili mlincem za kafu. Na taj način oslobađa se veći postotak THC-a, dok se smjesa bude kuhala. Dosta ljudi osim toga, često prije kuhanja, otklanja sjemenke i stabljike, no preporuka je da ih se ipak ostavi, jer pojačavaju okus.

2. Lagano kuhanje s kanabisom – Sljedeća faza uključuje kuhanje ulja s kanabisom, no pripazite, mora se kuhati na jako laganoj vatri i to čak na nekoliko sati. Bilo bi idealno da imate duple posude za kuhanje, odnosno posude za kuhanje na pari.

Ispunite dno posude na pola s vodom. Na vrh lonca pak stavljate smrvljeni kanabis, zajedno s jednom šalicom ulja. I dalje kuhajte na lagano, povremeno miješajući ulje i kanabis. Vodite računa da ne proključa, da se ne stvore mjehurići. Ako se to dogodi, smanjite temperaturu.

Grijanje mješavine naime dovodi do dekarboksilacije, odnosno procesa oslobađanja THC-a i ostalih aktivnih sastojaka kanabisa koji se potom apsorbiraju u ulje. Najbolji rezultat postiže se zagrijavanjem između šest do osam sati, no ako vam se žuri pokušajte sa tri do četiri sata.

3. Procijedite ulje – Isključite vatru i ostavite da se smjesa ohladi. Procijedite kroz gazu i ulijte u staklenu bocu. Hlađenje smjese održat će vaše ulje svježim mjesecima.

4. Uživajte u brojnim mogućnostima ovog pripravka – Recimo s prženom piletinom, s nizom pekarskih proizvoda, kolača ili s bilo kojim receptom za koje vam je inače potrebno ulje. No, pazite da dobro sakrijete ostatke hrane u kojem ste koristili ovo ulje, naravno, isključivo zbog djece.

Podsjećamo: klasičnim načinom – pušenjem marihuane – THC utječe isključivo na mozak, no konzumiranjem iste kao namirnice, THC se ‘širi’ čitavim tijelom, stoga možemo kazati da se radi o holističkom pristupu. Gledajući sa zdravstvenog stajališta, ovakva konzumacija svakako je bolja, jer dokazano pozitivno utječe na anksioznost, depresiju i teške bolove.

VAŽNI SAVJETI – nakon konzumacije hrane treba proći barem sat do dva da bi marihuana počela djelovati, za razliku od klasičnog jointa pa stoga planirajte. Ako znate da tog popodneva ili večeri nećete nikuda voziti ili ako nemate kakav važan sastanak u planu, samo navalite, i želimo vam dobar apetit i dobro zdravlje.