Savršen ručak: Punjene paprike na makedonski način

Ukoliko ste ljubitelj punjenih paprika, isprobajte ovaj makedonski recept. Prijatno!

 

Sastojci

  • 8-10 crvenih paprika roga
  • 300 grama mljevenog mesa
  • 70 grama riže
  • 3 glavice crvenog luka
  • dvije mrkve
  • 2 češnja bijelog luka
  • suvi začin
  • biber
  • paradajz.

Priprema

  1. Paprike očistite od peteljki i sjemenki. Operite ih i svaku (sa obje bočne strane) zasijecite nožem u obliku “x”. Dok se paprike kuvaju, kroz te proreze, fil će postepeno uzimati tečnost iz tepsije.
  2. Crveni i bijeli luk sitno isjeckati i na ulju dobro propržiti, a zatim dodati rendane mrkve, mljeveno meso i rižu te sve zajedno pržiti. Začiniti suvim začinom i biberom.
  3. Paprike napunite pripremljenim filom. Zatvorite ih paradajzom. Složite u podmazanu tepsiju (26-28 cm) i sipajte vodu, oko 2 cm, tako da ona dođe do polovine paprika.
  4. Tepsiju stavite na ringlu i kuvajte sat vremena. U tom periodu, paprike okrenite dva do tri puta i po potrebi dolijte vodu (maksimalno tri puta).
  5. Prebacite u rernu i ostavite da se zapeku na 180 °C oko pola sata.

(minimagazin.info)

Komentari

komentara