Savršen obrok koji se obožava: KREMASTA PILETINA U SOSU OD PEČURAKA (RECEPT)

Toliko se jednostavno pravi, da ovaj ručak i deca mogu sama da skuhaju!

POTREBNI SASTOJCI: 600 gr piletine; 500 gr pečuraka; 500 ml pavlake za kuhanje; 1 kk timijana; 1 kk ruzmarina; 1 kk luka u prahu; 1 kk bijelog luka u prahu; 3 čehne bijelog luka; veza peršuna; so; biber; maslac; puter

Pomiješajte začine kojima ćete da prelijete meso. Crni luk u prahu, bijeli luk u prahu, ruzmarin, timijan, so i biber savite preko mesa, sa obje strane.

Ispržite meso sa svih strana. Odložite meso i dodajte puter u tavu. Dodajte pečurke isjeckane na listiće, stavite so i biber, pa dodajte ruzmarin i timijan i sjeckani peršun, i na kraju dodajte pavlaku za kuhanje i parmezan. Prokuhajte 5 -10 minuta i to je to.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!