Savršen način za odstranjivanje otrova iz organizma: MASAŽA MEDOM

Masaža medom je terapija čišćenja organizma od taloga otpadnih i štetnih tvari direktno preko kože. Uslijed nedovoljnog kretanja, nepravilne prehrane i načina života, brige i stresa, naše tijelo pojačano uskladištava otpadne produkte metabolizma u tkivo. Uobičajni slijed izlučivanja otrovnih tvari preko crijeva, jetre, bubrega, pluća i kože najčešće više nisu dovoljni, a organizam se bez dodatne pomoći teško može sam riješiti nagomilanih otrova.

Masaža medom se može vrlo dobro primijeniti u vrijeme kada još ne postoje ili se tek naziru simptomi zdravstvenih tegoba u tijelu, znači kao preventiva od bolesti. Preko kože se organizam čisti od štetnih i otrovnih tvari, a istovremeno se pospješuje bolji rad unutrašnjih organa. Osim toga, masaža medom dobro djeluje i pomaže protiv celulita, glavobolje i migrene, nesanice, artroze kao i svih civilizacijski tegoba, nedostatka vitalnosti, jetrenih i žučnih tegoba, hroničnog umora, poremećaja izmjene tvari, depresije, probavnih tegoba, osteoporoze, slabe cirkulacije krvi, poremećaja rada gušterače, impotencije, psihičkih tegoba ili nakon nekih lakših operacija.

Tok terapije

Leđa treba najprije oprati vodom u koju je dodano nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa. Nakon toga se jedna kašika meda ravnomjerno nanese na kožu osobe koja se tretira. Masaža se provodi čvrstim i naizmjeničnim, kružnim i pritskajućim pokretima. Tokom masaže na koži leđa pojavljuje se pomalo ljepljiva sivobijela smjesa, koja se tokom masaže sve više zgušnjava. S kože se uklanja ponovo pomoću vode u koju je dodano nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa.

Zašto eterično ulje eukaliptusa?

Eterično ulje eukaliptusa stimulira, snažan je antiseptik i ima snažno antivirusno djelovanje. S obzirom da pomaže stvaranju zdravog kožnog tkiva, eukaliptus potpomaže i ubrzava terapiju čišćenja organizma

Djelovanje

Zbog snažnog čišćenja organizma preko kože i poticanja boljeg rada unutrašnjih organa preko refleksnih zona na leđima – masaža medom je zapravo poseban način čišćenja tijela. Na taj način tijelo se oslobađa energetskih blokada pa energija može ponovo neometano proticati. Osim toga, masaža medom snažno jača imunološki sistem.

Kako često se terapija primjenuje?

Kod zdravih osoba dovoljno je jednom mjesečno leđa tretirati medom, dok kod postojanja nekog oboljenja masaža medom se može primjenjivati 1- 2 puta mjesečno.

Moguće reakcije

Kod hroničnih i neliječnih bolesti već nakon prve masaže medom mogu se javiti reakcije, na primjer jaki umor, glavobolja ili nemir. Te nuspojave smatraju se pozitivnom reakcijom, što znači da tijelo reagira i da je počelo odstarnjivanje otrova i štetnih tvari iz organizma. Pritom je važno uzimati mnogo tekućine, a najmanje 2,5 litre dnevno, kako bi se nakupljenje bolesne i štetne tvari što prije isprale iz organizma.

SAVJET PLUS: Kada se ne smije primjenjivati?

Masaža medom ne smije se primjenjivati kod osoba alergičnih na med, neposredno nakon moždanog udara te kod tumora, tromboze i zaraznih bolesti.