Savršen doručak: PRŽENICE U MASLACU I MEDU

Za porodični doručak najmilije iznenadite prženicama pripremljenim na maslacu s medom i vanilom. Maslac možete napraviti nekoliko dana ranije i čuvati ga u frižideru, u papiru za pečenje.

Sastojci za maslac s medom i vanilom: 100 g maslaca sobne temperature, 50 ml meda, 60 g šećera u prahu, 1 kašičica cimeta, ½ kašičice soli, ½ kašičice arome vanile

Sastojci za prženice: 4 jaja, 250 ml mlijeka, 2 kašike smeđeg šećera, 1 kašičica cimeta, prstohvat soli, narendana kora jedne narandže, kriške hljeba, 2 kašike pripremljenog maslaca

Priprema:
Mikserom najprije kratko umutite sve sastojke za maslac. Prebacite smjesu na papir za pečenje, oblikujte duguljastu rolnicu i umotajte papir. Ostavite u frižider na barem dva sata.

Umutite jaja s mlijekom, smeđim šećerom, cimetom, soli i korom narandže. Umočite hljeb u tu smjesu.

U velikoj zagrijanoj tavi otopite dvije kašike pripremljenog maslaca i hljeb pecite po dva minuta sa svake strane. Gotov je kad poprimi zlatnu boju.

error: Content is protected !!