Savršen desert za ljetne vrućine: SLADOLED TORTA GOTOVA ZA “SEKUNDICU”

Ovu tortu je toliko jednostavno i brzo napraviti da će vam biti omiljena cijelo ljeto. Priprema se od dva krema – od vanile i čokolade, a za podlogu se stavlja keks kao kod čizkejka.

Sastojci: 170 g keksa od čokolade, 50 g maslaca, 100 g tamne čokolade, 500 g slatke pavlake, malo arome vanile, 200 g kondenzovanog mlijeka, 2 kašičice kakaa

Priprema:
Usitnite keks u blenderu pa ga u posudi pomiješajte s otopljenim maslacem i kašikom slatke pavlake. Promiješajte i utisnite u kalup za tortu, kao da pravite čizkejk.

Potom na pari ili u mikrotalasnoj otopite crnu čokoladu sa 100 g pavlake. U drugoj posudi izmutite ostatak pavlake s vanilom i dodajte kondenzovano mlijeko. Odvojite krem na dva dijela pa u jedan dio umiješajte kakao.

Na kraju stavljajte oba krema na podlogu, površinu torte izravnajte pa premažite otopljenom čokoladom. Stavite je u zamrzivač na nekoliko sati, a izvadite 20 minuta prije posluživanja

error: Content is protected !!