Savjeti za život pun obilja i blagostanja: U crvenim cipelama zakoračite ka boljem i sretnijem životu

 Feng šui stvari na koje treba obratiti pažnju tokom godine da biste privukli bogatstvo, zdravlje tokom godine uglavnom su crvene boje.

Ova vatrena boja predstavlja i vatreni element u feng šuiju i snažan simbol bogatstva i napredovanja.

Evo kojih šest elemenata treba imati tokom čitave godine:

Crveni novčanik

Novi novčanik simboliše da ste spremni da primate novo bogatstvo tokom čitave godine (kako materijalno tako i duhovno), a crvena boja će pomoći da privučete dobre vibracije.

Crvena odjeća

Privucite sreću tako što ćete nositi garderobu u ovoj boji. Feng šui učitelji savjetuju da upravo u crvenoj provedete što više vemena. Nije važno da li su u pitanju diskretne minđuše ili neki odjevni komad.

Crvene cipele

Cipele su uvijek povezane sa hodanjem u bolje situacije, godine, vrijeme… zato će crvene cipele biti simbol da ste spremni da zagazite naprijed u bolje sutra.

Zlatni nakit

Diskretnim zlatnim nakitom prizvaćete obilje i više novca tokom godine za vas i vaše najbliže.

 Novi sat

Sat simboliše da se pomijerate unaprijed, zato će kupovina novog sata donijeti pozitivnu či energiju. Najobičniji i najjeftiniji ovakav detalj imaće pozitivna učinak na vas tokom godine.

  Velika torba

Ovaj detalj simboliše da vi očekujete dosta dobrih stvari i da bam je potrebna velika torba kako bi u njoj smjestili sve blagodeti ovog svijeta.